KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi'ni kazanan öğrencilere düzenlenen törenle önlük giydirildi.

ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven, Süleyman Demirel Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, mesleğe ilk adım olarak sembolik anlam taşıyan önlük giydirme törenini gelenekselleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'de 187 aktif üniversite olduğunu ve bunların 111'inin devlet üniversitesi olduğunu aktaran Güven, şunları kaydetti:

"Toplamda aktif 79 tıp fakültesi var. ERÜ son yıllarda yapılan uluslararası derecelendirme kuruluşlarının yaptığı sıralamada her gün daha ileriye gitmektedir. Hem üniversitemiz hem fakültemiz Türkiye'de ilk beş ile sekiz arasında yer almaktadır. Dünya sıralamasında ise binlerce tıp fakültesi arasında ilk 600-700'lük dilimde yer almaktadır. Bu sıralamalara bakıldığında üniversitemizi daha yüksek puanlı öğrencilerin tercih etmesi gerekiyor. Fakat bunda tabi ki birçok sosyal etken var. İllerin durumu var. Çoğu zaman yeni kurulan fakülte bile hocası alt yapısı olmayan fakülte bile daha yüksek puanlarla öğrenci alabilmekte. Ancak ne olursa olsun biz aldığımız öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız."

Güven, bugüne kadar ERÜ Tıp Fakültesi'nden 5 bin 439 öğrenciyi mezun ettiklerini ve 2 bin 706 da uzman yetiştirdiklerini belirterek öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısının 6 civarında olduğunu, bunun da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurguladı.

Konuşmanın ardından 277 öğrenciye sırayla önlükleri giydirildi.