GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 11'i tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyelerinin kimliklerinin tespit edilmesi üzerine 19 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda, eylemlerde kullanıldığı değerlendirilen 1 pompalı av tüfeği, 1 tabanca ile bu silahlara ait çok sayıda fişek, kapsam dışı 1 bıçak, 300 gram eroin, molotof kokteyli yapımında kullanılan 9 litre benzin, bilgisayar, harddisk, cep telefonu, örgütsel doküman ve şüphelilerin eylemlerde giydiği belirlenen çok sayıda kıyafet ele geçirildi.

Operasyonda, terör örgütü mensubu oldukları iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı.

Emniyette sorgulanan şüphelilerin, ateşli silah, el yapımı patlayıcı madde, molotof kokteyli ve havai fişek bulundurdukları, taşla güvenlik güçlerine ve vatandaşlara saldırıp bazı ev ve iş yerleriyle araçlara saldırarak zarar verdikleri, çöp konteyneri, bank ve lastiklerle barikat kurup yolu trafiğe kapattıkları, güvenlik görevlileri ve sivil vatandaşların yaralanmasına sebebiyet verdikleri, işyeri yağmaladıkları ve terör örgütünün kırsal alanına eleman kazandırdıkları belirlendiği vurgulandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 11'i ''yasa dışı PKK terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak'' suçlarından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Açıklamada, konuyla ilgili şu görüşlere yer verildi:

"Demokratik hakların kullanılması, insan haklarının korunması ve kanun hakimiyetinin sağlanması noktasında her türlü açılımları destekleyen emniyet müdürlüğümüz, her türlü yasa dışı terör örgütünün propagandasının yapılmasına, bunun sokak gösterilerine dönüştürülmesine asla müsaade etmeyecektir. Bu konuda, toplumsal olaylarla ilgili birimler duyarlı hale getirilmiş ve gerekli her türlü ek önlemler alınmıştır."