Gaziantepli 65 yaş üstü kadınlar, Büyükşehir Belediyesi’nin aktif yaşam merkezinde adeta ikinci baharlarını yaşıyor. Bir dönemlerin meşhur dizisi altın kızları hatırlatan yaşlılar performanslarıyla da profesyonel sanatçıları aratmıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi’ne gelen 65 yaş üstü yaşlılardan kurulan koroda, Gaziantepli kadınlar performansları ile etkilerken, söyledikleri türkülerle gönüllerince eğleniyorlar. Adeta yaşamlarının ikinci baharını yaşayan yaşlılar, kişisel el becerilerini de ortaya koyuyorlar.
Toplumun her kesimine dokunmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, engelli ve yaşlıları da unutmayarak onlar için Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi’ni açtı.
İkinci baharı yaşıyorlar
Engelli ve yaşlı vatandaşlara hizmet verilmesi için açılan Aktif ve Yaşam Merkezi, 65 yaş üstü kadınlara ise ikinci baharını yaşatıyor. Müzik çalışmalarının yanı sıra merkezde, el sanatları, ahşap boyama, okuma-yazma, Kur’an-ı Kerim kursu gibi daha birçok alanda eğitim alan yaşlılar için ayrıca çeşitli aktivitelerde düzenleniyor. Sabahın erken saatlerinde evlerinde servisle alınan yaşlı vatandaşlar merkezde bulunan kütüphanede kitap okuyor, satranç oynuyor ve birbirleriyle sohbet ederek eski günleri yad ediyor.
Büyük ilgi gören merkezin yaklaşık bin üyesi bulunuyor. Öz bakımını yapan 65 yaş üstü vatandaşların merkeze geldiğini anlatan Büyükşehir Engelliler dairesi yetkilileri, kadınların talebi üzerine eski şarkıların seslendirileceği bir koro ekibi kurmaya da karar verdiklerini söyledi.
Konser verecekler
Koro ekibinin yaklaşık bir aydır çalışmalara başlayan koro ekibi, kendi dönemlerinin şarkılarını seslendiriyor. 6 aylık eğitimin sonunda ilk konserlerini verecek ekip, bir ayda profesyonel ve genç sanatçıları aratmayan performans sergiledi. Ekipte yer alan Nimet Anlar, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine geldiği merkezden çok memnun olduğunu vurgulayarak, “Konser verecek olmamız beni çok heyecanlandırıyor” dedi. Seslendirdikleri şarkılarla gençlik günlerine de geri döndüklerini belirten Fidan Güler ise "Burası bizi gençleştirdi, hayatımızı yaşıyoruz. Evlatlarımızdan daha çok ilgileniyorlar bizimle” ifadelerini kullandı. Yılların biriktirdiği yorgunluğu merkezde attığını dile getiren Nimet Yumurtaoğlu da kendilerine bu imkanı sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Koro ekibinde yer alan Firdevs Durak ise çok heyecanlandıklarını belirtti. Müzik öğretmeni Burcu Bozyiğit de, koro ekibin çok heyecanlı ve yetenekli olduğunu, çalışmaların çok iyi gittiğini söyledi.
Yaşlıların gençlere taş çıkardığını dile getiren müzik öğretmeni Ali Safa Çobanlar da ekibin çok ilgili olduğunu kaydetti.
Çalışmalara müzik öğretmenleri eşliğinde devam eden koro ekibi, çalışmalar esnasında birbirinden güzel şarkıları seslendiriyor. Şarkıları söylerken eskilere dalan koro ekibinin çok heyecanlı ve mutlu olduğu dikkat çekiyor.
Gerçek altın kızlar
Toplam 18 kadının yer aldığı korodaki 65 yaş üstü kadınlar, korodoki diğer arkadaşları ile uyumu sağlama ve iyi geçinebilmeleri açısından da bir zamanların meşhur dizisi Altın Kızlar’ı hatırlattı. Merkezde birbirleriyle kurdukları arkadaşlıkları ile tanınan koro ekibi, Yönetmenliğini Terry Hughes’in yaptığı 1985 yılı televizyon dizisinde, emeklilik sonrasında Miami’ye yerleşen ve aynı evi paylaşan 4 kadının hikayesi anlatıldığı diziyi akla getirdi.
Öte yandan, dizinin oyuncuları Beatrice Arthur, Rue McClanahan, Betty White, Estelle Getty’in hayata sımsıkı bağlı ve kalan zamanlarını eğlenceli geçirmek isteyen 4 kadın arkadaşı canlandırıyordu.