Gaziantep’te darbe girişimine darbe vurulmasının ardından vatandaşların demokrasi kutlaması faciayı da beraberinde getirdi. Demokrasi nöbetinde bulanan 18 yaşındaki genç, havaya açılan sevinç ateşininin hedefi oldu.
Valilikten yapılan tüm uyarılara rağmen silahlı sevinç gösterilerine devam ediyor.
İddiaya göre, demokrasi nöbetinin 2. günü saat 21:30 sıralarında 18 yaşındaki Mehmet Alpaslan, demokrasi meydanında kutlama yaparken kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen saçmaların hedefi oldu. Mehmet Alparslan, çıkan saçmaların başına isabet etmesi sonucu yaralandı. Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine kaldırılan gencin yoğun bakımında tutulduğu öğrenildi.
Olay sonrası hastane de çaresizce bekleyen Mehmet Alparslan’nın ailesi, devlete ve demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara indiklerini fakat çocuklarının ateşlerin hedefi olduğunu, yetkililerden yardım istediklerini söyledi.
Anne Yeter Alparslan, "Cumhurbaşkanımızın meydanlara çıkın çağrısına uyduk. Benim çocuğumda demokrasi meydanına gitti. Orada çocuğumuzu vurdular. Bayıldı diye hastaneye getirdiler. Kurşun yemiş çocuğum. Acil de çekilen film sonucu çocuğun beyninde kurşun olduğu öğrenildi. Doktorlar beynindeki kurşunu çıkaramadılar. Doktorları, ’bu çocuğun kurtulması için bir mucize gerek’ dediler. Çocuğumun kurtulması için Cumhurbaşkanımın, Başbakanımın ve Belediye Başkanımız Fatma Şahin’den yardım istiyorum. Benim çocuğum devlet için millet için meydanlara çıktı. Yetkililerinde bize sahip çıkmasını bekliyoruz’’
Amca Hüseyin Alparslan ise ‘’Yeğenim ben ve ailem demokrasi meydanında gittik. Demokrasi meydanında yeğenim kurşuna hedef oldu. Biz vatanımız, milletimiz, toprağımız için demokrasi meydanına indik. Biz nasıl devletimize sahip çıktık ise devletimizinde bize sahip çıkmasını istiyoruz’’ diye konuştu.