GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te ayrı yaşadığı eşi ve 8 akrabasını öldürdüğü iddiasıyla yakalanan Yusuf Taş ile zanlıya yardım ettiği ileri sürülen babası Halil Taş, kardeşi Şerif Taş ve dayısı Arif Toz, adliyeye sevk edildi.

Ayrı yaşadığı eşi Tuğba Taş ile 8 akrabasını öldürdüğü iddiasıyla bir süredir aranan ve dün akşam Gaziantep Otogarı'nda yakalanan Yusuf Taş ile yardım ettiği öne sürülen babası Halil ve kardeşi Şerif Taş ile dayısı Arif Toz'un emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Yusuf Taş, sağlık kontrolü için çelik yelekle İl Emniyet Müdürlüğünden çıkarılırken ağladı ve gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Yusuf Taş ile diğer zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Üzerinden 6 bin liraya yakın para çıktığı öğrenilen Yusuf Taş'ın olayda kullandığı tahmin edilen tabanca da babasının evinde yapılan aramada ele geçirildi.

Düztepe Mahallesi'nde 5 Ocak'ta Yusuf Taş tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülen silahlı saldırı sonucu, aralarında kendisinden boşanmak isteyen eşinin de bulunduğu 4 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. Olaydan kısa süre sonra da Sam Mahallesi'ndeki evde şüphelinin amcası, yengesi ve çocuklarının da bulunduğu 5 kişi daha silahla vurulmuş halde bulunmuştu. Yaklaşık 3 aydır aranan zanlı, dün akşam Gaziantep Otogarı'nda Gaziantep-İzmir seferini yapan otobüse bindiği sırada yakalanmıştı.