GAZİANTEP (AA) - TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci, beraberindeki yöneticilerle Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay'ı ziyaret etti.

Yetkinşekerci, ziyaretteki konuşmasında, basın mensuplarının da girişimcilik konusundaki yeni fikirlerine destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Gaziantep'in girişimcilik konusunda potansiyeli olan bir şehir olduğunu ifade eden Yetkinşekerci, şöyle konuştu:

"Biz bu dinamikleri ortaya çıkartmak için çalışıyoruz. Yeni fikirler proje yarışması yaptık. Bu yarışmaya katılan 20 projenin destek alması için öncülük ettik ve kısa sürede 3 proje hayata geçirildi. Hedefimiz gençlerimizin baba mesleğini çağa uygun yeniliklerle geliştirmesidir. Gaziantep olarak girişimcilik ve üretim ruhumuzu katma değeri yüksek üretimde kullanmamız gerekiyor. Girişimciliği okuldaki öğrencilere de aşılamamız lazım. Bu alanda 14-20 Kasım girişimcilik haftasında okullarda paneller düzenleyeceğiz. TOBB tarafından gerçekleştirilen G3 zirvesini Gaziantep’te yapmak için girişimcilere başladık. Hedefimiz sanayide lokomotif olan Gaziantep’i girişimcilikte başkent yapmaktır. Gaziantep üzerindeki olumsuz algıları ancak böyle değiştirebiliriz."

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ise sanayi ve ticaret kenti Gaziantep’te girişimcilik çalışmalarının son derece önemli olduğuna işaret ederek, "TOBB’un bünyesinde faaliyet gösteren Genç Girişimciler Kurulunun, ülkemizde genç girişimcilerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi açısından önemli bir görev yaptığını biliyoruz. Bu yöndeki çalışmalara Gaziantep’te de büyük ihtiyaç olduğu açık bir gerçektir. Çünkü, Gaziantep ülkenin en önemli sanayi kentlerinden birisi. Kentimizdeki yeni nesillerin sanayi ve ticaret alanındaki yeni fikir ve projeleri bu alanda çağa uygun yeni vizyonlar oluşması için son derece önemlidir." diye konuştu.

Ziyarette Yetkinşekerci, İbrahim Ay'a plaket takdim etti.