Bursa’nın Gürsu ilçesi sakinleri, Celalbey Parkı’na, Sağlık Ocağı binasının da yıkılarak spor salonu yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Projenin iptali için imza kampanyası başlatan vatandaşlar, asırlık çınarların bulunduğu bölgenin ranta kurban edilmek istendiği belirtti.

Gürsu halkının Celalbey Parkı’nda düzenledikleri basın toplantısına CHP Milletvekilleri Dr. Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal ile MHP Milletvekili Tevfik Topçu, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DSP ve BBP ilçe başkanları da destek verdi.

Gürsu’nun Halklarını Koruma, Yaşatma ve Dayanışma Platformu sözcüsü Erdal Orhan, Gürsu Sağlık Ocağı ve Şaşakaldım Arsaları birleştirilerek spor alanı ilan edildiğini söyledi. Sağlık Ocağının 900 metrekare hizmet verememesine rağmen, 3 ay önce deprem tehlikesi nedeniyle boşaltılan polis merkezine taşınacağını belirten Orhan, projeye tepki gösterdi.

“BURASI GÜRSU’NUN TEK YEŞİL ALANI”

80 bin nüfuslu ilçede en az 55 bin imza toplamak için kampanya başlattıklarını belirten Orhan, şu bilgileri verdi: “Burası 45 yıllık tarihi olan bir sağlık ocağı. Bu yıkılarak 4 bin metrekare spor kompleksi yapmak istiyorlar. Sağlık Ocağını da boşaltılan polis karakoluna taşımak istiyorlar. Orası çürük olduğu için boşaltılmıştı zaten. Burasının dışında insanların gideceği bir mekan yok. Burası hem Gürsu’nun tek yeşil alanıdır hem de sağlık hizmeti veren tek yeridir. İki yerde barakada sağlık hizmetleri vermeye çalışıyorlar. Bizim talebimiz bu yerleşim birimini korumak.”

CHP Milletvekilleri Orhan Sarıbal, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının tamamımın Gürsu’ya gelerek projeye karşı çıktığını belirterek, “Halk burada, esnaf burada. Şu gördüğümüz muhteşem yeşillik yok edilmek isteniyor. Burada kültür varlıkları tarafından mühürlenmiş ağaçlar var. Çınar var, kestane var, dut var. Bunlar işaretlenmiş. Gürsu’yu gezin, nefes alınabilecek bu kadar doğal ve yeşil yer var mıdır, yoktur. Burada bir doğa katliamı yapılacak.”

İRGİL: İNŞAATI YAPACAK FİRMANIN İMAR KOMİSYONUNDA NE İŞİ VARDI?

“İmar komisyonunda burada inşaatı yapmak isteyen şirketin ne işi vardı?” diye soran CHP Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil ise, “Görüşmelere nasıl katıldı onu soruyoruz. Gürsu Belediye Başkanı ve meclisi bunu açıklamak zorunda. Büyükşehir Belediye Başkanı ve büyükşehirdeki meclis üyesi arkadaşları uyarıyoruz, Gürsu halkının da buraya sahip çıkmasını istiyoruz.” diye konuştu.

MHP Milletvekili Tevfik Topçu da AK Partinin her konuda olduğu gibi bu konuyu da oldu bittiye getirerek, rant hesapları yaparak burayı birilerine peşkeş çekmeye çalıştığını dile getirdi. Bu çok yanlış bir uygulama. Halbuki bu yatırımlar halkın mutluluğu için yapılmalıdır. Mutlaka Gürsuluların onayı, fikri alınmalıydı.”

“BELEDİYE İŞ ARIYORSA SAĞLIK OCAĞINI GÜZEL YAPSIN”

Sağlık ocaklarının yıkılmasını istemeyen Gürsulu bir vatandaş ise şunları söyledi: “Ben memnunum buradan. Niye yıkıyorlar. Spor salonu yapacaklarsa başka yerlere yapsınlar. Yaptı spor salonu neresi güzel, pislikten geçilmiyor. Yeşil alanı niye yıkıyorlar. Ben ailemle, arkadaşlarımla geliyorum, oturuyorum, çay içiyorum, bir ortamım var benim. Bunu yapmak zorunda mı? Belediyenin başka işi yok, gelsin başka güzelliği yıksın. Belediye iş arıyorsa kendine bu sağlık ocağını daha güzel yapsın.”