GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te yaşayan Suriyeliler, Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Merkez Şahinbey ilçesindeki Birleşmiş Milletler (BM) ofisi yakınlarında toplanan ve ellerinde bayrak ile pankartlar bulunan grup, ağızlarına ise Türkçe ve Arapça "Halep için öfkelen" yazılı bant yapıştırarak, bir süre "sessizlik eylemi" yaptı.

Daha sonra slogan atarak Halep'teki sivillere yönelik katliamı kınayan gruptakiler, olaysız dağıldı.

Gruptakilerden Nurva Halep, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de büyük bir katliam yapıldığını, Halep'ten çıkmak isteyen sivillere saldırıların sürdüğünü söyledi.

Batılı ülkelerin ve BM'nin olaylara yeterli tepkiyi göstermediğini savunan Halep, "Artık bir şeyler yapılması lazım. Bu yüzden BM'den de adım atmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Anadolu Platformu Suriye Yardım Koordinatörü Mahmut Kaçmazer ise Halep'teki insanlık dramının el birliğiyle çözülebileceğine inandıklarını dile getirdi.

Bu anlamda başta BM olmak üzere herkese sorumluluk düştüğünü belirten Kaçmazer, "İstiyoruz ki Halep'te bebekler, kadınlar, yaşlılar ve kısacası siviller artık daha fazla ölmesin. Sivillerin yaşamlarını sağlamak hepimizin insani bir sorumluluğudur." ifadelerini kullandı.