OSMANİYE (AA) - Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneği tarafından yetim öğrenciler için "Karne Şenliği" düzenlendi.

Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Nadir Sarıcan, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki etkinlikte yaptığı konuşmada, kentteki yetim çocukları ve aileleri için "Yetim gülerse dünya güler" sloganıyla şenlik düzenlendiğini belirtti.

İHH Vakfı'nın 43 ülkede 60 bine yakın yetime destek verdiğini anlatan Sarıcan, "Yetimlik kötü bir duygu olsaydı, alemlerin efendisi yetim ve öksüz olmazdı. Ben de yetim büyüdüm. Onların halini anlıyorum" dedi. 

Kentteki yetimleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Sarıcan, bugüne kadar 150 yetim tespit ettiklerini kaydetti.

Yetim annelerinin başlarını dik tutmalarını isteyen Sarıcan, "Annelerin yetim çocuklarına gösterdikleri şefkat, inanıyoruz ki onların cennete girmelerine vesile olacaktır. Allah için bu yetim çocuklarımızı yetiştirin. Yetim çocuklarımızı, bizleri cennete ulaştıracak birer araç olarak görüyorum. Bu sebeple toplum olarak yetimlerimize sahip çıkacağız" diye konuştu.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise yetimlerin korunup gözetilmeye ihtiyaçları olduğuna dikkati çekti.

Önal, "Yetimlerimizin her zaman yanında olmalıyız. Devletimiz, Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile yetimlerimizi her zaman koruyup, sahip çıkıyor. Biz ayrıca fert olarak da sahip çıkarız" ifadesini kullandı.

Şenlikte yetim öğrenciler, çizgi film kahramanı kostümü giyen animasyon görevlileri eşliğinde eğlendi. Düzenlenen çuval ve ip atlama yarışmasında başarılı olanlara da madalya verildi.