KAYSERİ (AA) - İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Orhan Düzgün başkanlığında toplandı.

Kayseri Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Düzgün, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerin katıldığı toplantıda, yıl içerisinde iş arayan 140 bin kişinin iş verenle buluşturulduğunu belirterek, bu rakamın 2013 yılına göre yüzde 100 artış anlamına geldiğini ifade etti.

Kayseri’nin istihdam oranlarının artırılması için yapılması gerekenler ile mesleki eğitim çalışmalarının büyük önem taşıdığına işaret eden Düzgün, şunları kaydetti:

"2014 yılı sonu itibariyle ilimizde 27 bin 765’i özel sektörde, 197’si de kamu sektöründe olmak üzere 27 bin 962 açık iş bulunmaktadır. Ayrıca, 2014 yılı içerisinde iş arayan 14 bin 615 vatandaşımız işe yerleştirilmiştir. Engelli vatandaşlarımızdan da 2014 yılı içerisinde  bin 646’sı durumlarına uygun işe yerleştirilmiştir. Şu anda da aktif iş arayan engelli vatandaşımızın sayısı 967’dir. 2013 yılında bin 535 engelli vatandaşımız işe yerleştirilmiştir. Kayseri, Türkiye genelinde yüzde 97 ile engellilerin işe yerleştirilmesinde ilk sırada yer almıştır ve bunu sürdürmeye devam edecektir."

İŞKUR’un iş kurmak isteyen engellilere destek verdiğini ifade eden Düzgün, şöyle devam etti:

"Kendi işini kurup hem kendisine hem ailesine hem de memleketine katkı sağlamak isteyen engelli kardeşlerimiz kendilerine en uygun iş kolunu seçip proje geliştirebilirler. İŞKUR, projeler arasında yaptığı değerlendirme sonucu uygun görülen projelere 36 bin liraya kadar hibe desteği veriyor. Engelli kardeşlerimizi bu imkandan yararlanmaya ve kendi işlerini kurabilmelerine ilişkin proje geliştirmeye davet ediyorum. Dileyenler İŞKUR’dan bu konuda teknik destek ve yardım alabilirler. 

İş ve Meslek Danışmanlığı faaliyetinden yararlanan vatandaşlarımızın sayısı 2014 yılı içerisinde 93 bin kişidir. 2014 yılının ilk 9 ayında işsizlik sigortasından faydalanmak üzere 9 bin 660 vatandaşımız başvuruda bulunmuş, bunlardan 5 bin 549 kişiye işsizlik ödeneği bağlanmıştır. İş gücü yetiştirme kurslarında da 2014 yılı sonu itibariyle 115 kurs açılmış ve bin 458 kursiyerimiz bu kursları başarıyla tamamlamışlardır."

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.