Aşı kampanyası Sivas’ta başladı. Çocuk felci aşısının yapılacağı bu dönemde 0-5 yaş çocukların aşılanacağı kaydedildi. Halk Sağlığı Müdür Vekili Abdullah Kurt’un katılımıyla başlayan kampanyada ilk aşılananlar Afgan mültecilerin çocukları oldu.

Halk Sağlığı Müdürlüğü aşı kampanyasını başlattı. 4 Eylül Aile Sağlığı Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Abdullah Kurt, 2005 yılından beri düzenlenen Avrupa Aşı Haftası çerçevesinde 5 yaşın altındaki çocukların çocuk felci aşılarındaki eksiklikleri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Aşıyla önlenebilen hastalıkların, aşılama sayesinde bu hastalıkların birçoğunun yıllar sonra büyük bir tehdit olmaktan çıktığını veya tamamen ortadan kaldırıldığını belirterek, şöyle devam etti: “Toplumda ve sağlık personeli arasındaki aşılamanın önemine dair bilinç düzeyini yükseltmek, bu alandaki farkındalığı artırmaktır. Bizler toplum sağlığını geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunlardan en önemlisi çiçek hastalığıdır. Bu hastalık en son 1977 yılında dünya üzerinde görülmüş, o günden bugüne görülmemektedir. Yine çok önemli bir çocukluk çağı bulaşıcı hastalığı olan poliomiyelit (çocuk felci) hastalığına karşı dünya genelinde yaygın aşılama çalışmaları yapılmış ve hastalık yok edilme aşamasına getirilmiştir. Dünyada, 1988 yılında 350 bin olan vaka sayısı, 2011 yılında 650 vaka olarak gerçekleşmiştir. Ülkemizde son polio vakası 26 Kasım 1998 tarihinde görülmüştür.”

Sağlık Müdür Vekili Abdullah Kurt’un başlattığı kampanyada ilk olarak aşılama Afganistan’dan gelerek ilde mülteci olarak yaşayan Afganlı çocuklara yapıldı.