Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren ve haftanın belli günlerinde okullara giderek kitapları çocukların ayağına götüren Gezici Halk Kütüphanesi okulların ilk yarıyılında 13 bin öğrenciye ulaştı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kütüphaneler Şube Müdürü Hakan Ceren: “Kütüphane olmayan bölgelerimize ve özellikle de kırsal bölgelerdeki okullara giderek öğrencilere hizmet veren Gezici Halk Kütüphanemiz okulların ilk yarıyılında 13 bin öğrenciye ulaştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un ‘öğrencilerin ikinci velisiyiz’ düsturu ile hareket ederek, kitapları çocuklarımızın ayağına götürüyoruz. Gezici Halk Kütüphanemiz ile çocukları kitaplarla buluşturuyor, onların kitaplarla haşır neşir olmalarını sağlıyoruz.

Kitap Tanıtma, Masal Saati, Okuma Saati gibi çeşitli etkinliklerle çocuklarımızın kitaplarla iç içe yaşamalarını sağlamaya gayret ederek okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Okul ziyaretlerimizde aynı zamanda kütüphanelerimizin çalışma esaslarını da anlatarak çocukların kütüphane konusunda bilinçlenmelerini de sağlıyoruz” dedi.

Gezici Halk Kütüphanesinin bu haftaki durağı ise Onikişubat İlçesi’nde Kurtlar İlkokulu, Kurtlar Ortaokulu ve Fatih İlkokulu oldu.

Gezici Halk Kütüphanesini okullarının bahçesinde gören çocuklar, kütüphaneye koşarak içerisinde bulunan kitapları okumanın mutluluğunu yaşadılar.