Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı açıldı.

TEAŞ İstiklal Ortaokulunun çok amaçlı salonunda açılan fuarda, ilçede bulunan 12 meslek lisesinde eğitim gören öğrencilerin yıl boyunca yaptığı bilişim teknolojisi, el sanatları, elektrik-elektronik, sağlık çalışmaları sergilendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Uğur Erkin, yaptığı konuşmada, mesleki ve teknik eğitimin önemine değindi.

Fuarın 3 gün açık kalacağını kaydeden Erkin, "İlçemizde bulunan 12 meslek lisemizde eğitim gören öğrencilerimiz, öğretmenleri ile birlikte hazırlamış olduğu çalışmaları anlatıyor. Özellikle ortaokul son sınıf öğrencilerimiz ve velilerinin bu fuara gelerek ileriye yönelik okul tercihi yapmasını sağlamayı ve meslek liselerimizde ne denli başarılı çalışmaların çıktığını göstermeyi amaçladık." dedi.

Geleceğin güçlü Türkiye'sinin nitelikli teknik elamanlar sayesinde inşa edileceğini dile getiren Erkin, özellikle sanayi ve firmaların ihtiyaç duyduğu meslek erbaplarının yetişmesinin meslek liseleri sayesinde olduğuna dikkat çekti.

Fuara, Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Ali Gedik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.