MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesince Karakaya Baraj Gölü'nün haritası çıkarılacak. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, balıkçılık ve feribot seferlerinin yanı sıra önemli bir turizm potansiyeli bulunmasına rağmen ilgisizlikten dolayı bir çok olumsuzluğun yaşandığı Karakaya Baraj Gölü'nün haritasının çıkarılması için çalışma başlatıldı. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile görüşmeler yapan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sağlanan mutabakat çerçevesinde çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Oşinografi ve Hidrografi Daire Başkanlığında görevli yetkililer, Malatya’ya gelip, Karakaya Baraj Gölü’nde ön çalışma yaptı. 

Büyükşehir Belediyesi kontrolünde yapılacak harita çalışmalarında, Karakaya Baraj Gölü’nün 1/50.000 ölçekli haritası çıkarılacak. Bu haritada baraj gölünün derinlikleri, dip yapısı, akıntı şiddeti ve akıntı yönü gibi bilgiler yer alacak. Ayrıca biri Battalgazi Atabey İskelesi’nde 3'ü de Baskil ilçesinde olmak üzere toplam 4 noktanın da 1/1000 ölçekli haritaları hazırlanacak. Bu haritalarda da feribot güzergahlarının detaylı ölçümleri yapılacak.

Hazırlanacak haritayla, daha önce bir çok kaza ve boğulma gibi olumsuzlukların yaşandığı Karakaya Baraj Gölü'nün daha güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Özellikle feribot seferleri, tekne gezintileri ve balıkçılığın güvenle yapılacağı baraj gölünün etrafında da vatandaşlar için alanlar ve mesire yerleri oluşturulabilecek. 

Sahadaki çalışmaların tamamlanmasıyla baraj gölünün haritasının haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.