Kars’ta ambulans ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden sağlık çalışanları sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuklarını uğurlandı.
Dün Kars Havaalanı yolu üzerinde Susuz ilçesinden Kars’a hasta getiren 36 AE 659 plakalı 112 ambulans ile Kars Havalimanı istikametinden şehir merkezine seyreden 07 BVV 38 plakalı otomobilin çarpışmasıyla feci şekilde hayatlarını kaybeden ATT Emre Mert ile Ambulans Şoförü Selçuk Uray için Harakani Devlet Hastanesi’nde tören düzenlendi.
Birisi 22 yaşında, diğeri 27 yaşındaki, sağlık çalışanlarının cenaze töreninde gözyaşları sel oldu aktı. Harakani Hastanesi’ne gelen sağlık şehitlerinin yakınları ve mesai arkadaşları ağıtlar yaktı. 22 yaşındaki ATT Emre Mert’in Giresun’dan gelen teyzesi ise Mert’in ay yıldızlı bayrağa sarılmış tabutuna sarılarak tören süresince ağladı.
Harakani Devlet Hastanesi önünde düzenlenen törene; Vali Günay Özdemir, Sağlık personelleri ve kazada hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.
Kars Valisi Günay Özdemir, trafik kazasında hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının yakınlarına başsağlığı diledi.
Şehitlerimizin kabri, mekanı cennet olsun diyen Vali Günay Özdemir, “Rabbim geride kalanlara sabır ihsan eylesin, inşallah şehitlerimiz milletimize şefaat eder. Geride kalanların bizim emanetimizdir. Biz her zaman onların yanındayız. Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin” dedi.
Daha sonra Müftü Mehmet Genç’in dualarıyla ATT Emre Mert Giresun’a, Ambulans Şoförü Selçuk Uray’da Kars’ın Susuz ilçesinde toprağa verilmek üzere gözyaşlarıyla ambulanslara konularak son yolculuklarına uğurlandı. Emre Mert ve Selçuk Uray’ın hayatını kaybettiği kazada yaralanan ATT tekerlekli sandalye ile ile cenaze törenine gelerek arkadaşlarını son yolculuklarında yalnız bırakmadı.