Sivas'ta düzenlenen 'Herkes O'nu okuyor' kitap okuma yarışmasında ödül heyecanı yaşandı. Peygamber yolu Derneği ve Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen kaybedeni olmayan yarışmaya 10 bin 570 kişi başvururken, 63 kişi ödül almaya hak kazandı. 4 kişinin Umre kazandığı yarışmada, ipad, bisiklet ve saat ödülleri de sahiplerine takdim edildi.

Peygamberimizin hayatını okuyarak onu daha yakından tanımayı amaçlayan yarışmanın ödül töreni düzenlendi. Bir restoranda düzenlenen törende Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Türkyılmaz, her yıl bu sevgi selinin katlanarak sürdüğünü ve 3 yılda yarışmaya katılım sayısı 50 bini bulduğunu söyledi.

Bu yılki yarışmaya 10 bin 570 kişi katıldığını, yaklaşık 11 bin kişinin daha Efendimizi yakından tanımak için gayret gösterdiğini belirterek, “O’nun hayatını okuyarak, daha yakın olmaya çalıştı. İnşaallah bu gayretlerimiz ve bu yapılan çalışmalar, mahşerde de onun sancağı altında toplanma adına bir vesile olur. Bu konuda gayretlerinizden ve desteklerinizden dolayı teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

“O’NUN BEREKETİ İNŞAALLAH ÜLKEMİZE YANSIR”

Bu yıl ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere dört kategoride yarışmayı gerçekleştirdiklerini kaydeden Türkyılmaz, “Kaybedeni olmayan yarışma sloganıyla düzenlenen yarışma. Çünkü Efendimizi tanımak en büyük kazanç. İnşallah Efendimizi tanımanın ve anlamanın bereketi, ailemize ve çoluk çocuğuz başta olmak üzere etrafımıza ve ülkemize yansır. Aydınlık bir gelecek için güzel bir başlangıç olur.” diye konuştu.

FİTNE ZAMANINDA 100 ŞEHİT SEVABI

Programa konuşmacı olarak katılan Emekli Vaiz Mustafa Hacet de Peygamberimizi tanımaya ve anlamaya bu zamanda daha fazla ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Peygamberimizin ahir zamanda ümmetimin fesadı zamanında geleceklerini bildirdiği ve ‘kardeşlerim’ dediği bir topluluktan olma adına Peygamberimizin sünnetini ihya etmenin önemine işaret eden Hacet, fitne zamanında Peygamberimizin sünnetini ihya edenlerin 100 şehit sevabı alacağı yönündeki hadisini hatırlattı.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. 63 yarışmacının ödül kazandığı programda 4 kişiye umre, 10 kişi ipad, diğerlerine ise bisiklet ve saat hediye edildi. Umre ödülü alanların mayıs ayında kutsal topraklara gidecekleri bildirildi.