ADANA (AA) - Kozan ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Aile Eğitim Programı" konulu konferans verildi.

Kozan Ticaret Borsası'nda düzenlenen konferansta, Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdür Yardımcısı Faruk Taştepe yaptığı konuşmada, ailenin insanları toplumsal yaşama hazırlayan bir okul olduğu için aile eğitim programlarının önemli olduğunu söyledi.

Taştepe, insanın ilk eğitim yuvasının ve toplumun temel yapı taşının aile olduğunu belirterek, "Aile, insanları toplumsal yaşama hazırlayan bir okul. Ailenin temelinde taşların sağlam olması gerekir. Aile, ülkemizde ve dünyada evrensel bir kurum. Yapılan araştırmalar, ailelerde kültürel, ekonomik, sağlık ve hukuksal sorunlar nedeniyle dünyada meydana gelen evliliklerin yüzde 45'in de boşanmalar yaşanıyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi görevlisi İzman Sosyal Çalışmacı Cemile Güvercin Sayın, "Aile Eğitim Programı" konulu konferans verdi.