Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapımı devam eden yol çalışmaları kapsamında Elmatepe mahallesi, Göçmenler, Solak köyü yol ayrımı ve bazı mahallelere çıkan kavşak ve geçişler kapatıldı. Ekipler bu kavşaklarla birlikte Çetin Apatay bulvarı üzerinde bulunan mahkeme kararı ile açılan Volkswagen kavşağını da kapattı. Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük, kapanan kavşağın mahkeme kararı ile açıldığına dikkat çekerek ''Diğer kavşaklarda trafik yönünden bir an önce açılmalı" dedi.

Ereğli'de yıl içerisinde Gülüç köprüsünden Kepez istikametine kadar başlanan yol çalışmaları kapsamında mahallelere dönen girişlerle birlikte bir çok kavşaklar kapatılmıştı. Son olarak önceki dönem belediye başkanı Halil Posbıyık tarafından kapatılan ve servis derneği yönetimi ve servis sahipleri tarafından açılan dava sonrasında yeniden trafiğe açılan Volkswagen kavşağı da yol yapım ekipleri tarafından kapatıldı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük, Volkswagen kavşağının mahkeme kararı ile açılmasına rağmen ekiplerin hangi kanun ve düşünceye göre kavşağı kapattıklarını anlayamadıklarını söyledi. Konuşmasında 'Diğer kavşaklarda trafik yönünden bir an önce açılmalı" diyen Küçük "Karayolları Kepez Potbaşı yolunu bitirmek üzere. Belediye ve Karayolları yol yapılırken bizleri de çağırdı. Bununla ilgili olarak yaptığımız toplantıda bize 'Proje böyle. Bazı cepler ve kavşaklar kapanacak. Proje bitip belediyeye teslime dildikten sonra yeni cepler ve yolları istediği yerden açacak. Son zamanlarda özellikle Volkswagen kavşağını bir kaç gün önce kapandı. Daha önce zaten bura da mahkeme kararı var. Karayollarının her halde bundan haberleri yok. Önceki dönem belediye başkanı bunu kapattı. Servisçiler mahkemeye verdi. Mahkemeyle açtırdı. Şu anda Karayolları mahkeme kararına rağmen hangi kanuna göre kapattığına biz de anlam verebilmiş değiliz. Zaten yeni yapılan köprünün altında ki kavşak çok dar ve insanlar zor duruma düşmektedir. Bu kavşakta teslim edildikten sonra genişletilmesi lazımdır. Bu kavşakların açılması lazım. Bir de bu yol teslim edildikten sonra 1 sene süresi varmış. 1 sene beklemeden belediyenin acilen belirli yerleri açması lazım. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Trafikte sıkışıklık oluyor. Burası zaten şehir içi yolu. Bizim için, toplum için yol ne kadar açık olursa toplumu o kadar rahat yapar. Ama şu anda ne hikmetse yollar kapanıyor. Şirket çalışmalarını tamamladıktan sonra bir an önce yolları açması gerekiyor" dedi.