ANKARA (AA) - Şehit aileleri, gaziler ve koruculardan oluşan grup, Türkiye'ye yönelik tutumu ve teröre destek verdiği gerekçesiyle Lüksemburg'u protesto etti.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı üyeleri, Lüksemburg'un Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı.

Ellerinde Türk bayrakları ile İngilizce ve Türkçe "Terörü desteklemeyi bırakın" yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, çeşitli sloganlar atarak Lüksemburg ve Avrupa Birliği (AB) üyelerine tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik tutumları dolayısıyla Almanya, Belçika, Fransa ve Avusturya büyükelçiliklerinin ardından bugün de Lüksemburg Büyükelçiliği önünde toplandıklarını belirtti.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn'un Türkiye'ye yönelik açıklamalarına tepki gösteren Sözen, "Bu laflar senin ağababaların olan Almanların, Fransızların, Belçikalılarının laflarıdır. Lüksemburg bizim nazarımızda ülke değil bir borazandır. Bu borazanı başkası üfler, ses Lüksemburg gibi kartondan ülkelerden çıkar." dedi.

Türkiye'nin son dönemde topyekun bir saldırının hedefi haline geldiğini ifade eden Sözen, içeride PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C ve bunların siyasi destekçilerinin, dışarıdan ise teröre destek veren ülkelerin saldırısı ile karşı karşıya kalındığını ifade etti.

"Bütün terör örgütlerine karşı tek yürek, tek yumruk olalım" çağrısında bulunan Sözen, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti, tarihinin en kritik dönemlerinden birinden daha geçiyor. Emperyalizm bir kez daha ülkemizi bölmek için FETÖ, PKK, sözde dost ve müttefik ülkeler, içten ve dıştan düşmanlarımızla elindeki tüm kirli araçları seferber etmiş ve ülkemize karşı bir saldırı seferberliği başlatılmıştır. Birçok cepheden gece gündüz demeden çok boyutlu bir şekilde saldırıyorlar. Bir taraftan uçaklarla, bir taraftan tanklarla, kalaşnikoflarla, roketatarlarla, intihar bombacılarıyla; diğer taraftan da elindeki bütün kozlarıyla, ekonomik hamlelerle mütareke basınını aratmayan satılık kalemlerle ve ruhlarla saldırıyorlar."

Sözen, şehit aileleri, gazileri ve güvenlik korucuları olarak her zaman devletin yanında, milletin emrinde, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde olduklarını dile getirerek, kanunlar ve yasalar çerçevesinde hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak üzerlerine düşen görevi yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından Sözen ve beraberindekiler, Lüksemburg Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.