Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar, MHP Bodrum İlçe Teşkilatı eski başkanlarının da olduğu 22 kişinin ihraç talebi ile İl Disiplin Kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Parti İç Tüzüğüne aykırı hareket etmek, sosyal medya üzerinden yapılan propaganda içerikli paylaşımların gerekçe gösterilerek 13 Ekim 2017 günü, aralarında eski Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’un ve MHP Bodrum ilçe başkanlığı yapan Asım Başaran’ın da bulunduğu 22 kişinin MHP’den ihraç edileceği öğrenildi. Birçoğunun MHP ilçe teşkilatında geçmiş dönemlerde yönetim kurulu üyesi olduğu bazılarının ise belde başkanlığı yaptığı bildirildi.

Gazetecilerle bir araya gelen MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar yaptığı açıklamada “MHP İç Tüzüğüne aykırı hareket ederek partiye zarar veren parti üyesi arkadaşların hakkında gerekli işlemlerin yapılması için Muğla İl Başkanlığına gerekli müracaatlar yapılmıştır. Bizler, MHP mensupları olarak ana prensibimiz; Lider, Teşkilat, Doktrin kavramlarını, önce ülkem ve milletim sonra parti ideolojisi ile hareket eden bir yapıya sahibiz. Bu doğrultuda ülkemizin ve milletimizin menfaati her şeyin üzerinde gelmektedir. Her MHP mensubu da bu kavramlara uymak zorundadır, uymayanların da partide yeri yoktur. Bu sebeplerden dolayı disiplin kararı haiz olmuştur ve gerekli işlemler başlatılmıştır” dedi.

Sancar, bazı isimlerin istifa ettikleri yönündeki söylemlerinin önüne geçmek için Bodrum İlçe Seçim Kurulundan son iki ay içinde MHP Bodrum İlçe Teşkilatından her hangi bir istifanın olmadığına dair de yazı aldıklarını söyledi. Açıklamada, gelinen süreçte ihraçların devam edeceğinin altı çizildi.

MHP Bodrum İlçe Teşkilatına kayıtlı olup ihraç istemiyle İl Disiplin Kuruluna sevk edilen isimler şöyle: “Eski MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, Bir dönem Konacık Belediye Başkanlığı yapan ve son olarak MHP İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Tosun, Cengiz Ratingan, Hakan Karabulut, Erdal Diker, Kamil Sezgin, Cemil Haldız, Mustafa Kayahan, Osman Bilgin, Saliha Oktay, Emine Bar, Metin Tosun, Melek Yılmaz, Şenol Aksu, Ayla Aksu, Serdar Korkmaz, Adem Karadaş, Emin Kondakçı, İbrahim Karadal, Pınar Kıral, Fahriye Hayal Aşkın, Ümit Celal Özgür.”