KAYSERİ (AA) - Pınarbaşı Çok Programlı Lisesi öğrencileri, "Sen de Bir El Ver" projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi 80 aileye yardım eli uzattı.

Pınarbaşı Kaymakamı Kamil Aksoy, proje kapsamında toplanan yardım malzemelerinin dağıtımı öncesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, projenin çok güzel bir düşünce, etkinliğe gençlerin öncülük etmesinin ise ayrı bir güzellik olduğunu söyledi.

Öğrencilerin yaptıkları bu davranışla bir çok aileden dua alacaklarını belirten Aksoy, "Karşımda şu an kendini yardıma hazır hisseden, bir an önce şu işe başlayalım diyen gözleri ışıl ışıl parlayan genç öğrencilerimizi görüyorum. Belki hayatlarında ilk defa böyle bir organizasyon yapıyorlar. Birazdan bir çok aileye ulaşıp yardım yaparak dua alacaklar. Bir çok kişinin projede emeği var, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ayrıca proje hakkında AA muhabirine açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Pirci de öğrencilere teşekkür etti.

İlçedeki bir çok kamu kurum ve kuruluştan projelerine destek geldiğini ifade eden Pirci, "Öğrencilerimizin paylaşımı, yardım elini uzatmayı öğrenmesini istedik" dedi.

 Proje ortağı Pınarbaşı Dosteli Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Levent Börklü ise öğrencilerin kendilerine ulaşarak projelerini anlattıklarını ve derneklerinin de böyle güzel düşünülmüş bir projeye destek olduğunu belirtti.

Sosyal dayanışma ve yardımlaşma ruhunun gençler arasında da var olmasının kendilerini mutlu ettiğini aktaran Börklü, şöyle devam etti:

"İlçede ve köylerimizde bir takım sosyal faaliyetlerimiz oluyor. Çok Programlı Lisesi öğrencilerimiz bir proje hazırlamışlar. Kuru gıda ve giysi dağıtalım demişler. Bize proje desteği olur musunuz diye bir teklif geldi. Biz de memnuniyetle kabul ettik. Talebelerimiz ile çeşitli etkinlikler düzenledik. Çok güzel bir program oldu" diye konuştu.

Buradaki programın ardından öğrenciler daha önceden tespit edilen 80 aileye yardım malzemelerini dağıttı.