Adıyaman'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Okçuluk Spor Kulübü bünyesinde ata sporunu yapan üniversite ve lise öğrencileri, milli takımda yer almayı hedefliyor.

Okçuluk Spor Kulübü'ne kayıtlı üniversite ve lise öğrencisi 178 sporcu, yaklaşık 3 yıldır ata sporunu yaşatıyor. Antrenörlerinin desteğiyle yarışmalara hazırlanan gençler, hedefi 12'den vurarak milli takıma girmek için ter döküyor.

Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mustafa Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merakla başladığı okçulukla yaklaşık bir yıldır ilgilendiğini söyledi.

Günde ortalama iki saat antrenman yaptıklarını anlatan Çiçek, "Kendimi bu sporda geliştirip milli takımda yer almak istiyorum. Okulumuzdan dolayı her gün çalışmasak da hocamızın destekleriyle hafta sonları çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Atalarımız da okçulukta iyilerdi. Bizler de onların izinde gitmek için bu sporu yapıyoruz. Hedeflerim arasında olimpiyatlara katılmak da var. İnşallah hocamızın da yardımlarıyla hedeflerime ulaşacağım." dedi.

Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Onur Keleş de okçuluk sporuyla 1,5 yıl önce tanıştığını belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kursları sayesinde bu spora başladığını dile getiren Keleş, zamanla okçuluğu çok sevdiğini söyledi.

Keleş, "Hedefim, Türkiye'de derece yapıp özellikle milli takıma girmek. Okçuluk çok zevkli spor. Özellikle odaklanma konusunda daha iyi oldu. Şu ana kadar elde ettiğim başarılar arasında Adıyaman il birinciliğim var. Hedefim Türkiye'de derece yapmak ve milli takıma girmek." diye konuştu.

- "Öğrencilerime güveniyorum"

Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Hacı Ali Uludağ, amaçlarının Adıyaman'da okçuluğu tanıtarak, yarışmalarda sporcularının derece yapması olduğunu belirtti.

Ücretsiz kursa katılan öğrencilerinin yarışmalara hazırlandığını dile getiren Uludağ, şunları kaydetti:

"Öğrencilerinin yarışmalarda orta derecede yarışıyorlar. Bizim hedefimiz milli takıma sporcu yetiştirmek, Adıyaman'ın ismini okçulukta duyurmak. 8-12 Aralık'ta Samsun'da düzenlenecek salon kupasına sekiz öğrencimizle katılacağız. Salon kupasında ilk 32'ye kalan sporcumuz federasyon tarafından bir sonraki yarışmaya çağrılacak ve o yarışmada dereceye girenler milli takıma seçilecekler. Öğrencilerime güveniyorum. Haftada 4 saat çalışıyoruz. İnşallah öğrencilerimin hayali olan milli takımda yer alacağız."

Uludağ, yarışmalara sıkı bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, "Şu an tek bir hedefimiz var; iyi bir derece yapıp en az birkaç okçumuzu milli takıma yerleştirmek. Bizim müsabakalar iki kategoride oluyor." dedi.

Okçuluğun hemen her yaşta yapılabilecek bir spor olduğunu ve bu spora büyüklerin de ilgi gösterdiğini belirten Uludağ, okçulukta 8 yaşından itibaren lisans çıkarılabildiğini sözlerine ekledi.