Göksun'un Çardak Mahallesi'nden bir süre önce çobanlık yapmak üzere Afşin ilçesine gelen Recep ile Mehtap Kocakaya'nın 6 çocuğundan en küçüğü olan işitme engelli 2,5 yaşındaki Azat Kocakaya, dün Deveboynu Mahallesi'ne bağlı Yeşildere mevkisindeki evlerinin önünde oyun oynarken kayboldu.
Çocuklarını evin önünde bulamayan aile, önce kendi imkanlarıyla daha sonra çevre mahallelerdeki vatandaşların da desteğiyle çocuklarını bulmaya çalıştı.

Aramalarının sonuçsuz kalması üzerine aile, durumu jandarma ve AFAD ekiplerine bildirdi.

Gece geç saatlere kadar arama yapan ekipler, sabahın ilk ışıklarıyla Deveboynu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda küçük çocuğu aradı. AFAD ekiplerini fark eden çocuğun seslenmesi üzerine ekipler, minik Azat'ı evlerine 4 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda kaybolduktan yaklaşık 16 saat sonra bitkin halde buldu. 

FOFO GALERİ

112 Acil Servis ekiplerince Afşin Devlet Hastanesine kaldırılan Kocakaya'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Baba Recep Kocakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun bulunmasından mutluluk duyduğunu belirterek, yetkililere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Çobanlık yapmak üzere ailesiyle ilçeye geldiğini anlatan Kocakaya, "Ormanda kaybolan küçük oğlum Azat'ı uzun süren arama çalışmalarının ardından bulduk. Çok mutluyum. İlk önce bütün köyden vatandaşlarımızla birlikte aradık. Çocuğumu bulan AFAD ve jandarma ekibine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Anne Mehtap Kocakaya ise oğlunun bulunduğuna çok sevindiğini belirterek, "Dünyalar benim oldu. Oğlumun bulunmasından dolayı çok sevinçliyim. Arama çalışmalarına katılan herkese teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun." diye konuştu.

- "Karnını doyurmak için ot yemiş"

Arama çalışmalarını yürüten AFAD İl Müdürlüğü arama kurtarma teknisyeni Sinan Kantar da kayıp ihbar üzerine yola çıktıklarını, ilk etapta jandarma ekibi ve mahalleden vatandaşlarla arama çalışması yaptıklarını ancak gece taramasında bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

Sabahın ilk ışıklarıyla jandarma ve vatandaşlarla daha geniş arazi taraması yaparak çalışmalara tekrar başladıklarını anlatan Kantar, "Ormanlık alandaki arama çalışmalarımızda kaybolan 2,5 yaşındaki Azat Kocakaya'yı bulduk. Arama çalışmasında çocuk bize ses verdi. Bir gece tek başına ormanın içerisinde kalmış ve soğuk bir gece geçirmiş. Karnını doyurmak için biraz ot yemiş ve hayatta kalmayı başarmış. AFAD olarak kaybolan çocuğumuzu bulmanın ve görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.