İçişleri Bakanlığının ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ uygulamasına Kahramanmaraş’ta 15 yaşındaki otizmli çocuk, yaya geçidinde piyano resitaliyle destek verdi. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun öncülüğünde yaya önceliği ve güvenliği uygulamasına 2 Nisan ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ nedeniyle otizmli Kubilay Özbek’den özel destek geldi. 
Jandarma motorize trafik ekipleri tarafından evinden alınan piyanist Kubilay Özbek, uygulama kapsamında, kısa süreli trafiğe kapanan ve kırmızıya boyanan yaya geçidinde müzisyen öğretmenlerinin yan flüt ve kanunla destek verdiği mini konser verdi. 
3 yaşında otizm teşhisi konulan ve son 5 yıldır piyano eğitimi alan Kubilay Özbek, duyduğu her müziği anında notalara yansıtarak, piyanosuyla müziğe dönüştürüyor. 
Müziğe olan sevgisiyle Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanan Kubilay Özbek, “Yayalar kırmızı çizgimiz, öncelik yayanın” dedi.
Sanart Durağı yöneticisi olan ve aynı zamanda İnşaat Mühendisi İsmail Taş da, her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını, bu tür projeleri destekleyeceklerini söyledi.