Bursa Osmangazi Belediyesi’nin tarafından yaptırılan Hamitler Kapalı Pazar yerine gelen vatandaşlar için ücretsiz servis araçları devreye sokuldu.

Hamitler mahallesinde, 5 bin 760 metrekaresi kapalı, 13 bin 201 metrekare alana inşa edilen pazar alanına gelen vatandaşlar, otomobillerini açık otoparka bırakıp, Pazar alanınki alışveriş arabalarını kullanarak alışverişlerini yapabiliyor. Cadde ve sokak aralarındaki pazarlarda yaşanan kargaşadan uzak, geniş tezgah aralarında rahatça dolaşıp alışverişini yapan vatandaşlar, aldıklarını da ücretsiz servis araçları ile evine götürebiliyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kısa süre hizmete giren Hamitler Kapalı Pazar alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Pazarın durumu hakkında yetkililerden bilgi alıp, pazarcı esnafı ve vatandaşlarla sohbet edip istek ve şikayetlerini dinleyen Dündar, şunları söyledi: “Son dönemde inşa ettiğimiz pazar yerleri modern ve fonksiyonel yapıları ile birer yaşam merkezi gibi hizmet veriyor. Haftanın farklı günlerinde kurulan giyim ve gıda pazarlarının dışında buralar, çeşitli etkinliklerin de düzenlendiği birer merkez. Tezgahların arasında rahatça dolaşıp alışverişini yapan vatandaşlar, çay ocağında mola verip sohbet ederek yorgunluklarını giderebiliyor. Pazar alışverişlerini tamamlayan vatandaşlar, alışveriş sonrası kendilerini bekleyen ücretsiz servis araçları ile evlerine kadar bırakılıyor.”