Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Kuruluş Yılı ve 10 Nisan Polis Günü ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Tunceli Emniyet Müdürlüğü de kurumun bahçesinde bir kokteyl düzenledi. Kokteylin yanı sıra İstanbul Bedensel Engelliler Derneği’nin desteğiyle şehre getirilen 6 akülü araç engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Araçların dağıtımından önce bir konuşma yapan Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, etkinliğe dair şunları söyledi: “Günümüzde polislik sadece suçluları yakalamakla gösterilen başarıyla değil aynı zamanda halkla geliştirilen ve ilişki niteliğindeki yükselmeyle gösterilir. Bu kapsamda geliştirilen çalışmalar neticesinde son 2 yıl içerisinde İstanbul’daki Bedensel Engelliler Dayanışma Vakfı tarafından engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalye tahsis edilmişti. Bu sene yine bu anlamlı günde 6 engelli vatandaşımıza tekerlekli akülü sandalye tahsis edildi.”

Daha sonra konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, Polis Haftası’nı kutladı ve polislerin halkla dayanışma içerisinde olduğunu belirtti. Vali Kaymak, dağıtılacak araçlarında bu dayanışmanın eseri olduğunu ifade ederek, “Türk polisimiz ülkemizin her yerinde canını ortaya koyarak halkımızın refahı için çalışıyor. Bu hafta içerisinde polislerimizin sorunlarını tartışıyoruz ve onlarla olan dayanışmamızı gösteriyoruz. Toplum olarak polisimize çok şey borçluyuz. Toplumun genci, yaşlısı, engellisi her kesimle dayanışma içerisinde. Bu kapsamda İstanbul Bedensel Engelliler Derneği’nin desteğiyle engelli vatandaşlar için akülü araç getirildi.” dedi.

Konuşmalar sonrasında engelli vatandaşlara akülü araçları teslim edildi.