İSTANBUL (AA) - Koç Holding Şeref Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Koç, Avrasya Boat Show Fuarı'nı ziyaret ederek, RMK Yatçılık ve East Marine stantlarını gezdi.

Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre, CNR Avrasya Boat Show Fuarı'nda stantlarıyla yer alan RMK Yatçılık ve East Marine, Koç Holding Şeref Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Koç'u ağırladı. Koç, fuar ziyaretinde RMK Yatçılık Genel Müdürü Cenk Yener ile East Marine Genel Müdürü İlkim Sancaktaroğlu'ndan ürün ve hizmetler hakkında detaylı bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Koç, son yıllarda Türkiye'de denizcilik sektörünün hızlı gelişimini yakından izlediğini belirterek, "Türkiye'de gemi ve yat inşaası büyük atılım yaptı. Deniz turizmi büyüyor. Denizcilik sektörü tüm yönleriyle gelecek vaat ediyor. Boat Show Fuarı'nı her yıl ziyaret ediyorum. Bu yıl da fuara ilginin arttığını gördüm. Denizlerle çevrili ülkemiz, bu sektörde Fransa ve İtalya gibi ülkeler ile yarışabilecek potansiyele sahip" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de marinacılığa yatırım yapan şirket sayısının arttığını kaydeden Koç, kendilerinin de Türkiye'de yatçılığın daha rekabetçi olması ve sektörün gelişimi için yaptığı yatırımları artırmak istediğini bildirdi. Koç, şöyle devam etti:

"2008 yılında faaliyete başlayan East Marine ve yeni kurduğumuz RMK Yatçılık şirketlerimiz ile atağa geçen sektöre hizmet veriyoruz. Ana gayemiz, en iyi hizmeti deniz tutkunlarının ayaklarına getirmek. East Marine yatçıların tüm ihtiyaçlarını gideriyor ve 20 binin üzerinde ürün satışı gerçekleştiriyor. Türkiye'de başka alternatifini bulmak zor. RMK Yatçılık da tekne sahiplerinin tekne alırken, kullanırken, satarken güvenebilecekleri ve tekneleriyle ilgili her türlü servisi temin edebilecekleri bir şirket. Hatta denizde yol yardımı hizmeti de verecek."

Denizcilik sektörünün bugünkü konumunu, otomotiv sektörünün 20-30 yıl önceki konumuna benzeten Koç, tekne sahibinin ödediği meblağdan şüphe duymaması ve parasının karşılığında kaliteli hizmet alması gerektiğini vurguladı. Bu konudaki bütün işlemlerin kayıt altında olmasının da Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıdığına dikkati çeken Koç, şunları kaydetti:

"Denizcilik sektörü büyürken, bu sektöre hizmet sunan şirketlerin de kurumsallaşması gerekiyor. ​RMK Yatçılık, Türkiye denizcilik sektöründe kurumsallaşmanın öncülüğünü yaparak önemli bir misyonu üstlendi. Kısa süre içinde İtalyan Ranieri markasının Türkiye temsilciliğini de aldı. Ranieri teknelerini de inceledim, kalitesini çok beğendim. Hem East Marine hem de RMK Yatçılık ile denizcilik sektörüne yatırım yapmayı, işlerimizi büyütmeye devam etmeyi planlıyoruz."