ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Camisinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı nedeniyle Türk Eğitim-Sen Gölbaşı temsilciği tarafından tüm şehitler için hatim duası yapıldı.

Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Mahmut Yetişgen, dua sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, aziz şehitlerin kanlarıyla sulanıp vatan yaptığı bu topraklarda, sayısız bedeller ödeyerek kurulan ve bugünlere getirilen devletin ilelebet payidar kalması için şehitleri unutmadıklarını söyledi.

"Şehitleri unutturmayacağız" diyen Yetişgen, şöyle konuştu:

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da şehitlerimiz için hatim indirdik ve değerli hocalarımızla hatim duası okuyarak şehitlerimize hediye ettik. Bugün burada bizlere eşlik eden sendika üyelerimize ve Gölbaşı halkına teşekkür ederiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Türk Eğitim-Sen'in dayandığı kök, uzandığı dallar ve hedefi Çanakkale ruhunu ayakta tutma mücadelesidir. Şimdi vatanımız var diyebiliyorsak, bunu kahramanca çarpışan vatanı, milleti ve bayrağı için canını seve seve feda eden Mehmetlere borçluyuz."

Bu güzel vatanı güzelleştirerek, gelecek kuşaklara devretmek vazifesini yerine getirmekte kararlı olduklarını dile getiren Yetişgen, bu kutsal topraklarda yaşama ve varlığını sürdürmesine vesile olan başta Çanakkale olmak üzere tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Programa, Kaymakam Murat Zadeleroğlu, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Atakan, İl Emniyet Müdür Vekili Cemal Avan ve çok sayıda vatandaş katıldı.