Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği lokaline belediye tarafından yaptırılan Atatürk büstünün ve kütüphanenin açılışını yaptı.

Başkan Karalar, açılışta yaptığı konuşmada göreve seçildiği günden bu yana pek çok açılış kurdelesi kestiğini belirterek, “Fakat şunu özellikle vurgulamak isterim ki bugüne kadar yaptığım en anlamlı açılış burada sizlere armağan ettiğimiz Atatürk büstü açılışıdır.” dedi. Başkan Karalar, “Büyük Atatürk’ün kurduğu laik ve demokratik Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Tüm milletimiz aynı inanç ve kararlılıktadır.” şeklinde konuştu. Başkan Karalar’ın, büst ve kütüphanenin açılış töreninde, Atatürk anıtına dönerek, “Hepimiz sana minnettarız, hepimiz…” sözleri törene katılanlar tarafından alkışlandı.

Tüm Gazi ve Şehitleri anarak konuşmasına başlayan Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Oktay Ulaşan da herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Ulaşan, şunları kaydetti: “Bu günlerde, büyük zorluk ve fedakârlıklarla cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu uğurda mücadele tüm gazi ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bu anlamlı günde, milletine ve ülkesine bağlılığı ve Atatürkçülüğü ile tanınan Seyhan Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, derneğimize kazandırdığımız Atatürk büstümüzün açılışını gerçekleştirmiştir. Kendisine, bizlere vermiş olduğu tüm desteklerden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.”