GAZİANTEP (AA) - Slovenya Celje Belediye Başkanı Bojan Srot ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. 

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, Gaziantep'te kamp dışında yaklaşık 300 bin Suriyeli'nin yaşadığını belirtti.

Bu sayının yerel yöneticilere daha fazla sorumluluk yüklediğine dikkati çeken Şahin, "Daha fazla, elektrik, daha fazla su, daha fazla konut ve daha fazla yeşil alan gibi üzerimizde çok büyük bir sorumluluk var" dedi. 

Şahin, Türkiye'de ekonomik anlamda yapılan çalışmalar hakkında da heyete bilgi vererek şunları kaydetti:

"Son 1 yılda, birbuçuk milyon yeni istihdam alanı oluşturduk genç işsizler için özellikle. En büyük örnek Gaziantep şu an da Türkiye dünya ortalamaların üzerinden büyürken Gaziantep de Türkiye'nin iki katı büyüyor. Nedeni de şu an da istihdam odaklı büyümedeki en büyük örneğimiz organize sanayi bölgemiz. 200 ülkeye ihracat yapıyoruz. Özellikle bazı alanlarda çok kümeleştik. Önemli alanlarımız var, eğer burada sizinle beraber ortak alanlar oluşturabilirsek ticari ve sanayi olarak da bu kardeşliği  pekiştirmemiz ve güçlendirmemiz isabetli olur."

Srot da Gaziantep'i yaklaşık birbuçuk yıl önce ziyaret ettiğini ve o dönemde Suriyeli mültecilerin sayısının 15 bin civarında olduğunu belirterek geçen zamanda sayıda büyük bir artış olduğunu vurguladı. 

Ülkesinde 5 dönemdir belediye başkanlığına seçildiğini dile getirerek bu başarıyı güçlü bir ekiple çalışmaya bağlayan Srot, eylül ayında büyük bir fuar düzenleyeceklerini ifade etti. 

Slovenyalılara Gaziantep'i tanıtmak istediklerini ifade eden Srot, Başkan Şahin'i fuara davet ederek "Türkiye'nin ekonomik anlamdaki başarısına gıpta ediyorum. Bize sadece fuara katılım olarak değil, bu işin tarifi, başarının tarifini de vermenizi istiyoruz. Son krizlerden sonra ülkemiz özellikle işsizlik oranlara yüzde 14-15’e dayanmış durumda."

Konuşmaların ardından Başkan Şahin, Srot'a Gaziantep’e özgü kutnu kumaşından yapılmış bir hediye takdim etti. Ayrıca, Şahin'e "Kardeş Şehir Rozeti" takıldı.