TEMA Vakfı Muş Şubesi, merkeze bağlı Türk Telekom İlkokulu ve okul öncesi öğrencilerine 'gözlem kutusu' dağıttı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı’nın işbirliğinde eğitim projesi kapsamında Muş’ta ilkokul ve okul öncesi öğrencilerine ‘gözlem kutusu’ dağıtma çalışmaları başladı.
TEMA Vakfı Muş Şubesi, merkeze bağlı Türk Telekom İlkokulu ve okul öncesi öğrencilerine yönelik düzenlediği etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, TEMA Vakfı Muş Şube Başkanı İhsan Aytemiş, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul idareci ve TEMA Vakfı gönüllüleri katıldı.
Minik öğrencilere yönelik dağıtılan gözlem kutuları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan TEMA Vakfı Muş Şube Başkanı İhsan Aytemiş, şunları söyledi: “5 yaş üzeri çocuklar için olan okuma kitabın çocuklara dağıtımı da sürdürmekte olan eğitim projenin bir bölümüdür. Çocuklarımıza yönelik olan bu eğitim projelerimizde öğretmenlerimizin çok büyük emekleri var. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Eğitim projemizin uygulanmakta olan dört Anasınıfı öğretmenleri olan Nazan Akıncı, Emel Mahmutoğlu, Canan Turhan, Hanım Avcı ile 1/D sınıfı öğretmeni Zerrin Balaban, 2/B sınıfı öğretmeni Sakine Şavluk, 5/C sınıfı öğretmeni Mine Demirtürk ve özel gayreti ile çevre duyarlılığını öğrencilerine kazandırmış olan 4/D sınıfı öğretmeni Engin Bozdağ’a çok teşekkür ediyoruz.
Hayatı yaşanabilir kılabilmek için her şeyden önce erken yaşta doğamızı, doğal varlıklarımızı, çevremizi ve toprağımızı bütün zararlı etkenlerden korumalıyız. Bu bilinci eken yaşta neslimize aktarmak üzere bütün eğitimcilerimize ve bizlere sorumluluk düştüğünü görmeliyiz. Düşünün doğadan nesli tükenen havyalarımız dahi hiç acımadan öldürenler dahi olmaktadır. İşte bu yaşlarda bilgilenen nesil hiçbir zaman için böyle kadar olamaz” şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise yapılan etkinliğin önemine değinerek öğrenciler için yapılan her türlü faaliyetleri desteklediklerini söyledi. Yapılan konuşmalardan sonra öğrencilere gözlem kutusu ve kitaplar dağıtıldı.