GAZİANTEP (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gaziantep Bölge Müdürü Erdoğan Asar, TÜİK'in kuruluşunun 89. yılını kutladı. 

Asar, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK'in temellerinin Cumhuriyet öncesi kurulan Defterhane ile atıldığını belirtti. TÜİK'in, 25 Nisan 1926'da "Merkezi İstatistik Dairesi" adı altında faaliyetlerine başladığını vurgulayan Asar, şunları kaydetti:

"Kurumumuz, 2005'te yürürlüğe giren Türkiye İstatistik Kanunu'yla yeni dönemin gereklerini karşılayacak biçimde yapılandırıldı. TÜİK'in faaliyetleri, istatistik üretimi ve Türkiye istatistik sisteminin koordinasyonu olarak belirlendi. Doğru bilgi, doğru yorum ve doğru karar sürecinde araştırmacılar, politikacılar, karar alıcılar ve tüm bireylerin çalışmalarında istatistiki bilgilere ihtiyaç günden güne artıyor. Bu noktada TÜİK, ulusal ve uluslararası kullanıcıların ihtiyaç ve önceliklerini dikkate alarak kaliteli, güncel, güvenilir, tutarlı, tarafsız, uluslararası standartlara uygun istatistikleri üreterek kullanıma sunuyor. Uluslararası standartlarda, kullanıcı odaklı ve sürdürülebilir bir istatistik sistemi kurma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz."