Türk Kızılay Batman Şubesi, meydanlarda demokrasi nöbeti tutan halkın yanında olmaya devam ediyor. Kızılay ekipleri, 17 gecedir tutulan demokrasi nöbetlerinde bugüne kadar 700 bin adet su,50 bin adet meyve suyu ve 50 bin adet kek dağıttı.
Darbe girişimini ardından vatandaşların demokrasiye sahip çıkmak için meydanlarda ve sokaklarda başlattığı ’Demokrasi Nöbeti’ 17. gecesine ulaştı.
Tüm illerde olduğu gibi Batman’da da binlerce vatandaş Valilik önündeki meydanı doldurarak ellerinde Türk Bayraklarıyla darbe girişimine karşı tepkilerini göstermeye devam ediyor.
Demokrasi nöbetindeki vatandaşların su ve yiyecek ihtiyaçlarını gideren Türk Kızılay Batman Şubesi başkanı Ali Tezdiğ, 15 Temmuz’dan bu yana darbe girişimine karşı dik duran vatandaşlara hizmet etmeye devam ettiklerini söyledi.
Şuana kadar 700 bin adet bardak su, 50 bin adet meyve suyu, 50 bin adet top kek,25 bin adet bisküvi,10 bin adet poğaça ve 700 battaniye ile hizmet verdiklerini söyleyen Tezdiğ, “Vatandaşlarımız sabah namazına kadar durur sabah namazından sonra evlerine çekiliyor.Batman’da 2 çalışan ve 70’e yakın gönüllüyle beraber sabah saatlerinden sonra bizde israhate çekiliyoruz.Onursal başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda 7 Ağustos tarihine kadar hizmetimiz devam edecek” dedi.