Yenimahalle Belediyesi Türk Sinemasının yaşayan efsanesi Türkan Şoray’ı Yenimahallelilerle buluşturdu.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’la birlikte Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde kendisinin yönettiği “Uzaklarda Arama” filmimin özel gösterimini izleyen Şoray, Yenimahalle seyircisinin ilgisi karşısında gözyaşlarını tutamadı. Oynadığı sayısız film ve karakterle izleyicilerin gönlüne taht kuran Türk sinemasının sultanı 27’inci Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında, kendisinin yönettiği “Uzaklarda Arama” filminin özel gösterimini Yenimahalle’de yapıldı. Filmi, ev sahibi Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ve filmde “Nazlı” karakterini oynayan Sevda Erginci çok sayıda Başkentli konuklarla beraber izledi.
“YENİMAHALLE SEYİRCİSİ ÇOK SAMİMİ”
Filmin ardından Yenimahallelilere seslenen Türkan Şoray, “Ne kadar sıcacıksınız, ne kadar samimisiniz. İnanın hepinizden gelen o sevgiyi o kadar çok hissettim ki bu salonda. Sizin aranızda olmak çok güzel. Bizim buluşmamızı sağlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a da ne kadar teşekkür etsem azdır. Zaten görüyorum ki Başkanımız çok seviliyor. Hizmetinizde daha nice yıllar diliyorum” diye gözyaşları içinde konuştu.
“ÜLKELERİN MEDENİYETLERİ SANATLA ÖLÇÜLÜR”
Türkan Şoray’ı Yenimahallelilerle buluşturmaktan onur duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Yaşar, “Ülkemizdeki medeniyet seviyesinin yükselmesin en önemli koşullarından birinin sanat ve sanatçılar olduğuna yürekten inanıyorum. Ekonomik verilerin fevkalade olması, sanata ve sanatçıya kapılarımızı kapatmışsak bizi gelişmiş bir ülke yapamaz. Yenimahalle Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri kültür merkezleri inşa ederek sanatın her dalı ile toplumumuzu kaynaştırmayı hedefledik” dedi.
ŞORAY’LA BİR KÜÇÜK SÖYLEŞİ
Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen ve Yenimahalle Belediyesi tarafından desteklenen festival kapsamında gerçekleşecek özel gösterimin ardından Türkan Şoray ve Başkan Yaşar izleyicilerle küçük bir söyleşi yaptı. Hayranlarının tüm sorularına tek tek cevap veren Şoray, bir izleyicisinin, “Sizi daha fazla yapımda görmek istiyoruz. Çok özledik” sözleri üzerine, yaptıkları çalışmalarda emeklerinin karşılığını alamadıklarından yakındı. ‘Uzaklarda Arama’ filminin 1 haftalık vizyon tarihinin bile istedikleri gibi olmadığının altını çizen Şoray, ünlü isimlere ait iki komedi filmi ile aynı hafta vizyona çıkmak zorunda kaldıklarını anlatırken fragmanlarının dahi doğru düzgün yayınlanmamasından şikayet etti. Harcanan emeğin, zamanın, paranın geri dönüşümünün sıkıntılı olduğunu da ifade eden Şoray, Yenimahalle seyircisiyle bol bol sohbet etti.
Gecenin sonunda Başkan Yaşar YENİMEK kurs hocalarının Şoray için özel olarak hazırladığı el emeği bir takı setini Şoray’a hediye ederken, Şoray’da Festival ekibi adına Başkan Yaşar’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.