ANKARA (AA) - 25'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için tüm yurtta oy verme işlemi devam ediyor.

Marmara Depremi'nde yıkılan evinin enkazından 3 gün sonra kurtarılan, ancak iki ayağını da kaybeden serbest dalış rekortmeni Ufuk Koçak, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, protezleriyle geldiği sandıkta oyunu kullandı.

Saraylı İlkokulunda oy kullanan Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirterek, seçim sonuçlarının vatana ve millete hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin bazı yerlerinde engellilerin okulların ikinci ve üçüncü katlarında oy kullanmak zorunda kaldığını ifade eden Ufuk Koçak, seçimlerin engelli vatandaşlar için milat olmasını diledi.

-Osmaniye

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan 72 santimetre boyundaki Elif Kocaman (26), oyunu Kadirli Ortaokulunda kullandı.

"Dünyanın en kısa kadını" olarak 2010 yılında Guinness rekorlar kitabına giren Kocaman, oy kullanmaya annesi Hatun ve ağabeyi Fatih Kocaman ile birlikte gitti.

Vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu Elif Kocaman, boyunun kısa olması nedeniyle seçim görevlilerince sandalyeden indirilen 1004 numaralı sandığa oy zarfını attı.

İnsanların ilgisinden memnun olduğunu ve daha önce de oy kullandığını ifade eden Kocaman, "Çok mutluyum. Hayırlı olsun" dedi.

Kocaman, oy kullandıktan  sonra seçim görevlileri ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

-Çanakkale

Çanakkale'de, yaklaşık 10 yıldır epilepsi hastası olan bir seçmen, yakınlarının yardımıyla tekerlekli sandalyeyle getirildiği okulda oyunu kullandı.

Yürümede güçlük çeken 82 yaşındaki Mustafa Civir, tekerlekli sandalyeyle aile üyelerince Cevatpaşa Ortaokuluna getirildi.

Gelinin yardımıyla kabine giren Civir, tercihini yapıp oy pusulasını sandığa attırdı.

Mehmet Civir, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının rahatsızlığından dolayı tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşadığını belirterek, "Babamızı buraya getirip, oyunu kullandırdık. Hayırlı olsun" dedi.

-Oy kullanmaya Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri götürdü

Biga ilçesinde yürüme güçlüğü çeken kişi, Biga Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla oyunu kullandı.

Geçirdiği felç nedeniyle yaklaşık 15 senedir yürüme güçlüğü çeken 75 yaşındaki Muharrem Sokullu, belediye aracıyla oy kullanacağı Fatih İlkokuluna taşındı.

Sokullu'nun eşi Aynur Sokullu, rahatsızlığına rağmen eşinin her seçimde oy kullandığını belirterek, "Bu seçimde de oy kullanmak istedi. Biz de belediye ekiplerine bilgi verdik. Sağolsunlar, hemen gelip kapımızdan aldılar" diye konuştu.

-Okula ambulansla getirildi

Çanakkale'de 13 yıldır felçli olan 77 yaşındaki Hatice Arı da oy kullanmaya ambulansla götürüldü.

Görevliler tarafından Esenler Mahallesi'ndeki evinden alınan Arı, oy kullanacağı Özlem Kayalı İlkokuluna getirildi.

Gelini Zülbiye Arı'nın yardımıyla 1185 numaralı sandıkta oy kullanan Arı, daha sonra sandık görevlilerinin desteğiyle felçli olması nedeniyle resmi belgeye parmak bastı. 

Ekipler, oy verme işleminin ardından Hatice Arı'yı evine bıraktı.

-Adana

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Kasım 1937'de Adana Kız Enstitüsünü ziyareti sırasında aynı fotoğraf karesine girme şansı bulan 93 yaşındaki Remziye Tatlı, yaklaşık 70 yıldır sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getirdiğini dile getirdi.

Oğlu, gelini ve torunuyla merkez Seyhan ilçesindeki Abdulkadir Paksoy Anadolu Lisesine gelen Tatlı, 1056 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Tatlı, yaklaşık 70 yıldır tüm seçimlerde oyunu kullandığını, bu heyecanı bir kez daha yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Zorla yürüyorum, bugün yataktan kalkıp oyumu kullanmaya geldim. Bu benim son oyum. Bundan sonra oy kullanmak yok. Ölüm, sağ cebimde. Seçimlerden çok şey bekliyorum. Yarın sabah gazeteleri alıp, bakacağım. Türkiye'nin daha iyi duruma gelmesini istiyorum. Seçimlerin hayırlı olacağına inanıyorum, inşallah iyi olacak. Gençler bu işi düzeltecek. Tüm ümidim gençlerde. Her şey inşallah iyi olacak ve ben de göreceğim."

Cüzdanından çıkardığı fotoğrafı gösteren Tatlı, "Kolu koluma değdi, yan yana fotoğraf çektirdik, işte bu ispatı. Yanı başımda durdu. Çok güzel bir yüzü vardı. Bembeyaz, yanaklar pembe, gözler mavi, saçlar sarı, çok güzel bir erkek. Allah rahmet eylesin, onunla bu fotoğrafım bana hatıra kaldı" dedi.

- Antalya

Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi'nde yaşayan 102 yaşındaki Adile Şahin de sandık başına gitti.

Şahin'e kızı Ümmühan Ünal (68) ve mahalle muhtarı olan yeğeni Ali Öz yardımcı oldu. Mahallede kullanılmayan, ancak oy kullanma yeri olarak belirlenen eski ilkokul binasına götürülen Adile Şahin, burada oyunu kullandı.

Oy verme işleminin ardından seçmen listesine parmak basan Şahin, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.