GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, hükümetin açıkladığı Ekonomik ve Sosyal Dönüşüm Programlarının her birinin devrim sayılabilecek paketler olduğunu bildirdi.

Gaziantep Sanayi Odası'ndan (GSO) yapılan açıklamaya göre Koçer, GSO Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koçer, makro ekonomi alanında çok önemli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Ekonomik ve Sosyal Dönüşüm Programları"nı açıkladığını anımsatan Koçer, şunları kaydetti:

"Her birisi, devrim sayılabilecek paketler. 10. Kalkınma Planı'nda öngörülen ve yüzlerce eylem planı olan ekonomi ve sosyal dönüşüm paketi hem ekonomik, hem sosyal anlamda ülkenin yeni bir noktaya gelmesini sağlayacak çok önemli içerikte. Aslında, yeni Türkiye kavramının içerisinde bunlar var. Bunlar Türkiye'yi kalkındıracak, milli geliri artıracak, refahı ve sosyal düzeyi geliştirecek çalışmalar."

Gaziantep'in 2014 performansını ve başarı grafiğini memnuniyetle izlediğini aktaran Koçer, kentin gerek ihracattaki gerekse üretimdeki başarısının, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin 2015'te yapılacak seçime istikrarla girdiğine dikkati çeken Koçer, şu ifadelere yer verdi:

"Ekonomik istikrarı sağlayıcı en önemli unsur, siyasi istikrar. Birkaç yıldan beri ülkemizde gelişen olaylar ve Türkiye üzerinde oynanan oyunlar, Türkiye'nin siyasi istikrarını bozmaya yönelik oyunlardı. Ancak çok şükür ki, buna fırsat bulamadı kimse. Siyasi istikrarın devamıyla da inşallah ekonomik istikrarımız devam edecek."

 - "Türkiye'deki büyüme rakamları önemli"

Koçer, özellikle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyada bir büyüme sorunu yaşandığına işaret etti.

Bu büyüme sorununa rağmen Türkiye'nin 2014'ü yüzde 3'ler civarında tamamlayacağı, 2015 yılında da ortalama yüzde 4 öngörülen bir büyüme içerisinde olacağının görüldüğünü belirten Koçer, şu görüşleri dile getirdi:

"Gönül ister ki, daha iyi büyüme rakamları olsun. Ancak Avrupa ülkelerinde birçok ülke sıfır ya da eksi büyümeler içerisinde. Özellikle AB'yi oluşturan ana ülkelerin büyüme rakamlarını gördüğümüzde Türkiye'deki büyüme rakamının daha önemli olduğunu görebiliyoruz. Temennimiz, sizlerle birlikte işbirliği çerisinde ekonominin daha iyi noktalara taşınması ve siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrarın da korunmasıdır."

Artık kendi tankını, denizaltısını yapan, kendi helikopterini uçuran bir Türkiye olduğunu vurgulayan Koçer, "Türkiye'nin artık hayalleri var ve bu hayalleri bir bir gerçekleşiyor" ifadesinde bulundu.

- GSO Başkanı Konukoğlu

GSO Başkanı Adil Konukoğlu da Gaziantep'in her zaman Türkiye'nin iki katı büyüyen, her konuda başarıdan başarıya koşan bir şehir olduğuna vurgu yaptı.

Hükümetin özellikle sanayiyi destekleyici kararlarının çok önemli olduğunu kaydeden Konukoğlu, "Bu çerçevede kamu alımlarında yerli üretime yönelik yüzde 15 fiyat avantajının zorunlu olarak uygulanacak olması yerli üretim açısından çok önemli. Bundan sanayiciler olarak mutluyuz" ifadelerini kullandı.