Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili ve milletvekili adayı Erhan Usta, Türkiye'de çok büyük asayiş ve istihbarat zafiyeti olduğunu söyledi.

Havza'da partisinin seçim çalışmalarına katılan Usta, Havza'da bazı sivil toplum örgütlerini ve esnafları ziyaret ederek vatandaşlar ile sohbet etti.

Türkiye'de çok büyük asayiş ve istihbarat zafiyeti olduğunu kaydeden MHP Samsun Milletvekili, "Huzurlu ve güvenli gelecek sloganı ile çıktığımız yolda inşallah MHP kadroları görev başına gelecek. Biz her zaman çözüm sürecinin karşısında olduk. Bu işin yürümeyeceğini söyledik. Gelinen nokta bizim haklılığımızı gösteriyor. Teröristle müzakere değil mücadele edilir. PKK aldığı silah bırakma kararı ile iktidara mesaj gönderiyor. AKP'nin de istediği bu. Bu bölgeden gelecek oylar ve malum partinin desteği ile yeni anayasa." dedi.

Usta Ankara'da yaşanan bombalı saldırı olayı ilgili olarak seçimlere sayılı günlerin kaldığı belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu tür eylemler ülkemizi bölmek isteyen hainler ve ülkemiz üzerinde menfaatleri olan dış güçlerin hesabına gelmekte ve terör oyununu ülkemiz üzerinde oynamaktadırlar. Türk milleti olarak bu oyuna asla gelmeyeceğiz ve bu ülkeyi asla böldürmeyeceğiz. Yaptığımız tüm mücadele bunun için. Ülkemizde maalesef çok büyük asayiş ve istihbarat zafiyeti var. Yabancı istihbarat birimleri ülkemizde cirit atıyor. Güneydoğu Anadolu'da polisimiz kapısından dışarı çıkamazken Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde eylemler ve bombalama olayları yaşanmaktadır. Bugüne emniyete ve askere sahip çıkmayan 13 yıllık iktidar partisi ise bayrak üzerinden siyaset yapıyor. Nerede o sahip çıktığınız istihbarat teşkilatı, ne iş yapıyorlar. PKK hükümeti kandırdı, cemaat hükümeti kandırdı. Şimdi sırada bu hükümeti kim kandıracak? ABD mi, Rusya mı? Bu parti 13 yıldır iktidarda. Ülkemizin geleceği için milliyetçi kadrolara ihtiyacı var."