KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yeni Ufuklar Derneği Kayseri Şubesi'ni ziyaret etti.

Düzgün'ü, Dernek Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah ve Kayseri Şube Başkanı Orhan Köksal karşıladı.

Vali Düzgün, ziyarette yaptığı konuşmada, Kayseri'de göreve başladığında ilk ziyarete gelenlerden birisinin Yeni Ufuklar Derneği başkanı ve üyeleri olduğunu söyledi.

Özellikle son 10-15 yıldır Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının öneminin ve etkinliklerinin giderek arttığını ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Kayseri'de de yüzlerce dernek var ama Yeni Ufuklar Derneği bunlar arasında çok ayrıcalıklı bir yere sahip. Aslında dernekler geçmişte birçok kamu hizmetini yürütmüş. Yani devletin, kamunun boş bıraktığı alanlarda sivil toplum kuruluşları eksikliği gidermeye çalışmış. Son yıllarda da İçişleri Bakanlığı aracılığıyla derneklerin bazı güzel projelerine yardım yapılıyor. Gerek hükümet kaynaklarıyla gerekse bazı uluslararası kaynaklar aracılığıyla. Ama Yeni Ufuklar Derneği bizden çok fazla şey talep etmeden gerçekten dolu dolu etkinliklerini yürütüyor. Hem bir düşünce hem kültür kuruluşu olarak faaliyetlerine devam ediyor. Kamuya da yardımcı oluyorlar. Çıkardıkları dergi de gerçekten dolu dolu. Mümkün olduğu kadar takip ediyorum. Hem basımı hem muhtevasıyla çok kaliteli bir dergi. Derneğin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen tüm üyelerine teşekkür ediyorum."

Dernek Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah da gerek kültürel gerekse sosyal içerikli faaliyetlerle topluma hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Burs veren bir dernek olduklarını ve 500'e yakın öğrenciye aylık 100 lira burs verdiklerini belirten Argunşah, "Kongreler, konferanslar gerçekleştiriyoruz. Her ay derneğimizde kültürel sohbetler yapıyoruz" dedi.