Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, darbecileri protesto etmek için Türk bayraklarıyla alanlara inen vatandaşlara hitap etti. Vali Toprak bu ülkede bir daha darbe olamaz dedi.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz akşamı yaptığı darbe girişimi ardından başlayan "Demokrasi Nöbeti" Hakkari valilik bahçesinde 4. gününde devam ediyor. Yüzlerce Hakkarili Türk bayraklarıyla valilik bahçesine akın etti.
Hakkari Valilik binası bahçesinde başlatılan “Demokrasi Nöbetine” Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Yalçın Baysal, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, Ak Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı, Kurum Müdürleri ile personellerin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.
Vali Toprak ve beraberindeki yüzlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Bulvar Caddesi üzerinden Cumhuriyet Caddesine kadar yürüyüşe geçti. Kadınların da olduğu yürüyüşte sık sık darbe karşıtı sloganlar ve tekbirler atıldı.
Valilik bahçesinde son bulan yürüyüş sonrası açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz (TSK) içerisinde yuvalanmış, şer odağı haline gelmiş bir grup askerin darbe girişimine tepki gösterdi.
Vali Toprak,” Bunu unutmasınlar. Bu ülkede bir daha darbe olamaz. Ordu içinde karanlık emellere hizmet etmek için beyinleri yıkanmış, satılmış kişilerin oluşturduğu çete deşifre olmuştur. Yine Türk Silahlı Kuvvetimizin içindeki kahraman askerlerimiz ve kahraman komutanlarımızla bu şerefsiz darbeye geçit vermedik. Türkiye safında hangi inançtan, fikirden, siyasi görüşten olursa olsun şuanda Türkiye tek vücuttur. Halkın iradesinin en yüksek oyuna sahip olan Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan bu darbeyi halkımız reddetmiştir” diye konuştu.
Vali Toprak, konuşmasının ardından beraberindekilerle halkın arasına girerek “Demokrasi Nöbeti” tuttu.
Nöbetin sabaha kadar devam edeceği belirtildi.