Yargıda Birlik Derneği üyeleri, İzmir Adliyesine yönelik düzenlenen terör saldırısında yaralananları hastanede ziyaret etti. Yaralı avukat Bülent Karagöz, ziyaret sırasında, olay günü yaşadıklarını anlattı. Heyet daha sonra saldırıda şehit olan adliye personeli mübaşir Musa Can’ın evine giderek ailesine baş sağlığı diledi.

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Cumali Karakütük, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ve Daire Başkanlarından oluşan heyet, İzmir Adliyesine teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan polis, avukat ve vatandaşları, tedavi gördükleri Ege Üniversitesi Hastanesinde ziyaret etti. Heyet, yaralılara çiçek verip geçmiş olsun dileklerini sundu.

Yaralı avukat olay gününü anlattı

Saldırıda yaralanan avukat Bülent Karagöz, ziyarete gelen heyete teşekkürlerini sunarken olay gününü anlattı. Karagöz, ’’Olay günü adliyeye bir dava açmak için girmiştim. Ana binada UYAP sistemi çalışmadığı için bir saat bekledim. Daha sonra ek binada UYAP sistemi çalışıyormuş, oraya çağırdılar. Adliyeden çıktım, ek binaya giderken polis kontrol noktasının oraya geldim. 7-8 metre geçtikten sonra bir polis memuru ’dur’ diye bağırdı. Sol tarafımdan arkaya dönüp baktığımda, bir aracın polise çarptığını ve polisin yere düştüğünü gördüm. Sonra araç durdu, aracı kullanan kişi araçtan çıkıp koşmaya başladı. Arkasından patlama oldu. Patlamayla birlikte havadan araç parçaları yağmaya başladı. Ben de kafamı korumak için kendimi yere atıp, kafeteryanın önündeki masaların altına girdim. Sağıma soluma parçalar düşüyordu. Hemen sonra silahlı çatışma başladı. O esnada kendimi korumak için evrak çantamı kafamın üstüne çektim, o esnada 2 tane mermi vücuduma isabet etti. Yaralandım’’ dedi.

Şehit mübaşirin evine ziyaret

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Cumali Karakütük, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ve daire başkanlarından oluşan heyet, hastane ziyaretinden sonra, saldırıda teröristlerin kurşunu ile şehit düşen adliye personeli mübaşir Musa Can’ın evine giderek ailesine baş sağlığı diledi. Heyet, Adalet Bakanlığının ve İzmir Adliyesinin ailenin her zaman yanında olduğunu belirtirken, çalışma arkadaşları şehit Musa Can’ın ailesinin kendilerine emanetleri olduklarını söyledi. Heyet, Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından evden ayrıldı.