YGS’de Niğde birincisi ve ikincisi Serhat Dershanesi’nden çıktı. Tuğba Özüm bütün alanlarda Niğde birincisi, Büşra Erdem ise Niğde ikincisi oldu. Niğde Serhat Dershanesi Müdürü Cevat Erdin tarafından dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Niğde Serhat Dershanesi Müdürü Cevat Erdin, yaptığı açıklamada, 2015 YGS'nin, 1 milyon 987 bin 488 kişinin katılımıyla yapıldığını hatırlatarak, sonuçlara göre başarı oranında geçen yıla göre düşüş yaşandığını kaydetti. Erdin, "Geçen yıl yüzde 92,70 olan 140 puanı geçenlerin oranı bu yıl yüzde 91,51’e geriledi. 180 puanı geçenler için geçen yıl 74,90 olan başarı oranı ise bu yıl yüzde 70,40 olarak gerçekleşti. Niğde ilimizde başarının adresi yine değişmedi. Şampiyonlar yine Serhat Dershanesi’nden çıktı. Dershane öğrencimiz Tuğba Özüm Türkiye 48.'si olup, bütün alanlarda Niğde 1.'si, yine dershane öğrencimiz Büşra Erdem Türkiye 427.'si olup Niğde 2.'si oldu." dedi.

YGS sınavının, üniversiteye katkı oranının yüzde 30-35 olup, asıl aslan payının yüzde 65-70 ile Haziran ayında yapılacak LYS sınavı olduğuna dikkat çeken Cevat Erdin, "Bunun için 3 aya yakın bir zaman dilimi içinde öğrenciler morallerini bozmadan LYS’ye ağırlık vermeleri gerekmektedir. Önceki yıllarda görüldü ki YGS’de çok gerilerde olan öğrenciler motivasyonlarını bozmadan iyi bir çalışmayla LYS’de daha iyi bir sonuç elde ettiler. Bunun yanında YGS’ de iyi bir sıralama elde eden öğrencilerden bazıları rahatlığa kapılarak çalışmalarını azaltan öğrenciler LYS’de hüsrana uğradılar. Bu yıl YGS’de gelen sorular önceki yıllara göre daha zor olduğu için öğrenciler değerlendirme yaparken puandan ziyade başarı sırasını göz önünde bulundururlarsa daha isabetli bir karar vermiş olurlar.” şeklinde konuştu.