Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, çöplüğün yerleşim yerine yakın olduğu için insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek bu nedenle buradaki çöplerin Büyükşehir Belediyesi'ne ait katı atık bertaraf tesislerine taşınmasının uygun görüldüğünü söyledi.
İlçenin dere ıslahı ve çöp toplama merkezi olmak üzere iki büyük sorunu olduğunu anlatan Aydın, "Bu iki sorunu çözüme kavuşturmak için halkımıza seçim döneminde söz vermiştik. Dere ıslahını geçen yıl Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız iş birliği ile çözüme kavuşturmuştuk. Bir diğeri olan çöp toplama merkezinin de bir an önce kaldırılması gerekiyordu. 1 ay içinde 5 bin metreküp çöpü taşımayı hedefliyoruz" dedi. 

Aydın, konuya gösterdikleri hassas yaklaşımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Çevre Koruma Daire Başkanlığı çalışanlarına teşekkür etti. 

Çöplerin taşınmasının ardından alana bir daha çöp dökülmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Aydın, atıkların bulunduğu alandan alınır alınmaz Büyükşehir Belediyesi tesislerine götürüleceğini sözlerine ekledi.