Göksun’da bu yıl ‘Göksun İkinci Elma Çalıştayı’ yoğun katılımla yapıldı. Kahramanmaraş Valiliği himayesinde, Göksun Elma Festivali etkinleri kapsamında ‘Göksun İkinci Elma Çalıştayı’ Göksun Meslek Yüksekokulu Arslanbey Konferans salonunda gerçekleştirildi.

İkinci Elma Çalıştay’ı DOĞAKA koordinasyonunda, KSÜ, Göksun Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlendi.

HABER FOTOĞRAFLARI

İkinci Elma Çalıştay’ının oturum başkanlığı Kakramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi(KSÜ) Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Değirmenci tarafından yapıldı. Çalıştayda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanı Mehmet Sığırcı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Dumanoğlu ve KSÜ Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Bilimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Saltalı sunum yaptılar.

Çalıştayda ayrıca Göksun İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kılılı, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Bozkurt konuşma yaptılar.

Soru ve cevap bölümüyle biten çalıştayda panelistlere teşekkür belgesi ve kırmızı elma plaketi taktim edildi. Öte yandan panele çok sayıda akademisyen, çiftçi ve davetli katıldı.