İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği “Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” kursunu başarıyla tamamlayan 77 çiftçilerimizin sertifikaları, Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Eğitim ve Toplantı salonunda düzenlenen törenle verildi. Törene Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan,  Garnizon Komutanı Per. Yzb. Ali Arı, İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Güler, İlçe Jandarma Komutanı J. Üstğm Abdullah Yaylamış, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut Kıraç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Şahin, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Yıldırım er, ilgili personeller ve çiftçiler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, kursiyerlerin eğitimlerden aldığı bilgiyi üretim sahasına yansıtmalarıyla bu kursların başarıya ulaşacağını, tarımla ilgili çalışmalarda ve etkinliklerde bulunmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Pehlivan, “Kış dönemini kurslar, eğitimler, bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları ile yeni üretim sezonuna hazırlık çalışmalarıyla geçiriyoruz. “Temel gayemiz çiftçilerin yaşadığı sıkıntıların önüne geçmektir. Üreticilerimizi, alanlarında bir adım daha öteye taşıyabiliyorsak ne mutlu bize. Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut KIRAÇ ise “Kurum olarak çiftçilerimize eğitim vermekten mutluluk duyuyoruz. Sizden gelen talepler doğrultusunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüyle işbirliği içinde kurslar açıyoruz. Bu kurslar devam edecek. Sertifikalarını verdiğimiz bu kursun arkasından şimdi Arıcılık Kursu başlayacak. İnanıyorum ki bu kurslar ilçe tarımına büyük katkılar sağlayacak.” dedi.

Konuşmaların ardından kursu başarı ile tamamlayan 77 kursiyere Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiricisi Sertifikası verildi.

Göksun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları Ziraat Mühendisi Süleyman BAYIR ve Zir. Müh. Mikail CEYHAN tarafından verilen eğitimlerde bölgemize uygun olan ve Tıbbi Aromatik Bitki gruplarına giren Soğan, sarımsak, kekik, nane, maydanoz gibi bitkilerin modern bir şekilde nasıl yetiştirileceği, iklim istekleri, sulama istekleri, besleme istekleri, hastalık ve zararlılarla karşı korunması, hasat gibi konuları anlatıldı. Kursu bitirenler tıbbi ve aromatik bitki yetiştirilen tarla ve seralarda, tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili hasat, harman, kurutma, standardizasyon, muhafaza ve işlenmesi alanlarında çalışabilecekler.