Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Torul ilçesinde dün yapılan Demokrasi Yürüyüşü sırasında gerçekleşen intihar girişimiyle ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.
Vali Memiş, başta kendisi olmak üzere idari ve adli mercilerdeki hiçbir kamu görevlisinin görevini yaparken insanların onurunu kırıcı ve zedeleyici şekilde davranma lüksüne sahip olmadığını söyledi.
Torul ilçesinde düzenlenen demokrasi yürüyüşü sırasında gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen Y.K isimli bir vatandaşın silahıyla intihar girişiminde bulunduğunu kaydeden Vali Memiş, “Bu önemli bir hadiseydi. Daha sonra konuyu araştırıp incelediğimizde kendisine FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adli süreçte kötü muamele edildiği gerekçesiyle böyle bir eylem yaptığı bilgisi geldi. Soruşturma şuanda devam ediyor” dedi.
“BÜTÜN KAMU GÖREVLİLERİ, İDARİ VE ADLİ MERCİLER HUKUK İÇERİSİNDE HAREKET ETMEK DURUMUNDA”
Sürekli vatandaşların arasında olduklarına vurgu yapan Vali Memiş, “İster idari mercilerde başta ben olmak üzere hiçbir kamu görevlisi, hiçbir adli merci hangi suçtan olursa olsun görevini yaparken insanların onurunu kırıcı ve zedeleyici şekilde davranma lüksüne sahip değil. Asla böyle bir şeye müsaade edemeyiz. Herkes hukuk içerisinde kalmak zorunda. Herkes insanların doğuştan gelen haklarını rencide etmeden hareket etmek zorunda. Bütün kamu görevlileri bu hassasiyetle davranacak. Ancak en ufak bir iddianın üzerine gideceğiz. Bu yapıyı temizleyeceğiz, Gümüşhane’den sileceğiz. Ama bunu yaparken de insanlara hakaret etmeden yapacağız. Suçluysa yargı mercilerine iletilecek. Ama asla insanların onurunu zedelemeden bu işlemleri yapacağız. Hassasiyetle davranacağız. Bu çok önemli bir hadiseydi Torul’da yaşanan olaylar. Bütün kamu görevlileri, idari ve adli merciler hukuk içerisinde hareket etmek durumunda” ifadelerini kullandı.
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde 1 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilen demokrasi yürüyüşü sırasında isminin Y.K olduğu öğrenilen şahıs inşaat halinde ki bir binanın üst katına çıkarak elinde “Vatan, millet, bayrak sevgisini emniyette sorgu odasında bıraktım. Bana geri iade edin” yazılı pankartla şakağına silah dayayarak intihara teşebbüs etmişti.