1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, 9 ilin katılımıyla Batman’da düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Diyarbakır, Muş, Mardin, Ağrı, Siirt, Bitlis, Van, Şanlıurfa ve Şırnak’tan gelen sendika üyeleri, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'nı kutlamak için Batman’da bir araya geldi.

İllerden gelen sendika başkanları ve sendika üyesi işçiler, Dört yol kavşağında bir araya gelerek, burada kortej halinde Belediye Meydanı'na kadar ellerinde döviz ve pankartla çeşitli sloganlar atarak yürüdü. Düzenlenen 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı etkinliğine Batman Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik, Eğitim-Sen, SES, Tümbel-Sen, Tabipler Odası, Minibüsçüler Odası ve çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanı ve üyeleri katıldı.

Belediye Meydanı'na kadar yürüyen binlerce sendika üyesi işçi, burada düzenlenen çeşitli etkinliklerle 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Sendika üyesi işçilerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın da katıldığı etkinliklerde müzik eşliğinde uzun süre halaylar çekildi.
Düzenlenen etkinliklerde konuşan Petrol-İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, işçilerin tarihsel bir misyonla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, her zaman işçinin yanında yer alacaklarını söyledi.

Bu günün işçiler için önemli bir gün olduğuna dikkati çeken Tekik, bütün sendika üyesi işçilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Düzenlenen etkinlikler, davul zurna eşliğinde halay ve yerel sanatçıların konserleri ile devam etti.