Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) 10 yıl sonra ataması yapılan öğretmen, çalıştığı özel okulun tazminat davası açmasının şaşkınlığını yaşıyor. Cuma A. isimli öğretmen, atanamayan öğretmenlerin yaşadığı en büyük problemin, daha önce çalıştığı özel eğitim kurumunun tazminat davası açması olduğunu belirterek bu konunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

2004 yılında ilköğretim matematik öğretmeni olarak mezun olduğunu, KPSS sınavı sonucunda atanamayınca, bakmakla yüküm bir ailesinin olması nedeniyle özel bir okulla sözleşme yaptığını belirten Cuma A., "10 yıl boyunca devlet memuru olmayı bekledim. 2014'ün Şubat atamalarında Bingöl'e atandım. Çalıştığım kuruma durumu bildirdim ve oradaki görevimden istifa ettim. Aradan 1 yıl geçmesine rağmen çalıştığım kurum olan Erzurum Özel Bilkent Lisesi adına İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi yapılan sözleşmeyi gerekçe göstererek bana tazminat davası açtı. Bu dava iyi niyetle açılan bir dava değildir. Ben oradan ayrılalı 1 yıl oldu. Ayrılırken benim haricimde 4 zümre görevlisi daha vardı ve iş yükü olarak hafta da 22-25 saat derse gireceklerdi. Bu durum kimseyi zora sokmazdı. Ama şuan bu kurum 16 bin liralık tazminat istiyor." diye konuştu.

Birçok öğretmenin aynı sıkıntıyı yaşadığını söyleyen Cuma A. " Üniversiteyi bitirdikten sonra çalışmak zorunda kalıyorsunuz. Yıllarca aileniz size yatırım yapıyor ve artık sıra size gelmiş. Ancak devlet memuru olmak kolay değil. KPSS sınavına girip atanmayı bekliyorsunuz. Atanıp, atanmayacağınız da meçhul. Onun için farklı çalışma alanı arıyorsunuz. Ben de özel okul ile anlaşma yaptım. Zaten başka çarem de yoktu. Uzun yıllar özel sektörlerde çalıştım ama 2014 yılında KPSS sonucu Bingöl'e atanınca çalıştığım yerden istifa etmek zorunda kaldım. İstifa ettikten 1 yıl sonra tazminat davası açtılar. Davayı geri çekmeleri için birçok kez ricada bulundum ama sonuç alamadım. Zor durumdayım, öğretmenler bu şekilde yıpratılmamalıdır. Yetkililerden konuyla ilgili yardım bekliyorum. " diye konuştu.