40 yaşındaki İngiliz Rhonda Jones, kızı ile 1 Temmuz'da Marmaris'te yaşayan annesi görmek, hem de tatil yapmak için ilçeye geldi. Anne-kız bir otele yerleşti. 10 günlük rüya gibi bir tatilin son günü Rhonda Jones, ülkelerine dönmek için geceden bavularını topladı. Jones, sabah kalktığında kızının olmadığını farketti. Telaşlanıp, otel yetkililerine sorduğunda kızının bir erkek ayrıldığını, yanında bavullarının olduğunu da öğrendi.

Bu sırada telefon eden kızı F.K.J.'nin "Sevdiğim Türk genci ile gidiyorum. Evleneceğim. İngiltere'ye dönmeyeceğim" demesi üzerine Jones, şoke oldu. Hemen İngiltere'nin Marmaris Fahri Konsolosluğu'na gidip durumu anlattı. Daha sonra Çarşı Polis Merkezi'ne giden Jones, tercüman eşliğinde verdiği ifadesinde, kızının sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştığı bir Türk genci tarafından sevgi sözcükleri ile kandırılıp, alıkonulduğunu ileri sürüp şikayetçi oldu.

KIZI SON ANDA KAÇTI

Polisteki ifadesinin ardından gittiği bir çay bahçesinde otururken kızı F.K.J.'yi Kapalı Çarşı'dan elinde pembe bavulu ile yanında erkek arkadaşı olan Türk genci ile çıkarken görüp, polise haber verdi. Polislerin geldiğini gören iki genç, bavulu bırakıp, koşarak kalabalığın arasında izlerini kaybettirdi. Polis, F.K.J.'nin yanındaki Türk gencinin hırsızlık suçundan kaydı olan, eğlence mekanlarında barmenlik yapan M.C.E. olduğunu belirledi.

FOTOĞRAFLARI HER YERE DAĞITILDI

Polis, iki gencin sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan son çekilen fotoğraflarını alıp, tüm ekiplere dağıtarak, bulunmaları için çalışma başlatı. M.C.E.'nin memleketi Adana'ya kaçma ihtimali üzerine polis, şehirlerarası otobüs terminalinde de önlem aldı. Buradaki otobüs firmalarının yazıhanelerine de iki gencin fotoğrafları dağıtıldı. M.C.E.'nin irtibata geçebileceği arkadaşlarına da ulaşan polis, bulunması için yardımcı olmalarını istedi.

"KIZIMIN HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM"

İngiliz Rhonda Jones, "Kızım. bir Türk genci ile sosyal paylaşım sitesinde görüşüyordu. Marmaris'e tatile geldiğimizde, bir iki defa benim de yanında olduğum anlarda konuştular. Sadece arkadaş diye ses çıkarmadım. Kızım daha 16 yaşında ve hayatından endişe ediyorum. Bir an önce kızım bulunmalı" dedi.

MUSA İLA SARAH'IN HİKAYESİ

Musa ile Sarah arasnındaki "Büyük aşk" 1997'de, 13 yaşındaki İngiliz kızı Sarah'ın ailesiyle birlikte tatil için Alanya'ya gelmesiyle başlamıştı. Kısa sürede evlilik kararı alan küçük aşıklar bütün tepkilere rağmen hayatlarını birleştirmeyi başarmışlar ancak işler hiç de düşündükleri gibi gitmemişti. Musa aşkı uğruna, "Küçük yaştaki kızı alıkoymak" suçundan 28 gün cezaevinde yatmış, 13 yaşındaki Sarah ise İngiliz yöneticiler ve ailesinin baskıları sonucu ülkesine dönmek zorunda kalmıştı. Çiftin beraberliğinden İngiltere'de dünyaya gelen Muhammed ise babasını görmeden büyüdü.