Meriç ve Tunca nehirlerinin taşması sonucu merkezle bağlantısı kesilen Karaağaç Mahallesi’ne ulaşım havadan sağlanıyor.

Yoğun yağışlar sonrasında debisi yükselen nehirler yatağına sığmadı. Her geçen saat daha yükselen Meriç ve Tunca, etrafındaki alanları su altında bıraktı. Aşırı yükselme nedeniyle Edirne ile Karaağaç Mahallesi arasında bağlantıyı sağlayan asırlık Meriç ve Tunca nehirleri sulara gömüldü.
Bu nedenle mahallenin kara yolu bağlantısı kesildi. Yaklaşık 5 bin civarında mahalle sakini taşkın esareti yaşamaya başladı. Suyun evlerine girmeye başladığı göl mevkiinde yaşayan vatandaşlar güvenli bölgelere sevk edildi. Kara ulaşımın kurması nedeniyle hava araçları devreye girdi. Oluşturulan kriz masasında alınan kararların ardından askeri helikopterler istendi. Edirne merkezi ile Karaağaç’taki askeri birlik arasında helikopterler sefere başladı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan seferler karşılıklı olarak devam ediyor.

KURTARMA BOTU KURTARILDI

Meriç ve Tunca nehirlerinin taşması sonucu çok sayıda arama kurtarma ekibi de Edirne’ye sevk edildi. Tunca nehri kenarında konuşlanan ekipler ihtiyacın duyulduğu noktaları sevk ediliyor. 4 kişinin mahsur aldığı haberinin alınması üzerine Edirne Arama Kurtarma (EDAK) ekibi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Birliği Meriç Nehri’nin Yıldırım Mahallesi bölgesine geçti. İlk olarak Edirne ekibi nehre açıldı. Ardından rota belirlemek üzere İstanbul Büyükşehir ekibi nehre girdi. Nehrin ortalarına doğru ilerleyen İstanbul ekibinin bulunduğu botun motoru durdu. Su almaya başlayan botun işindeki görevliler nehrin ortasında mahsur kaldı. Mahsur kalan arama kurtarma ekiplerini ise onlardan önce nehre açılan EDAK ekibi kurtarıldı.
İlk olarak bottaki görevliler alındı. Ardından da su almaya başlayan bot diğer bota alınarak kıyıya çekildi.