2015 Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Bayanlar Avrupa Ligi 2. hafta maçında Türkiye-Macaristan ile karşılaşacak. Karşılaşma Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda oynanacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu’nda 2015 CEV Bayanlar Avrupa Ligi 2. hafta maçları öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Türkiye Voleybol Federasyonu Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Sezgin Eren, Avrupa Ligi Bayan Milli Takımı antrenörü İsmail Yengil ve takım oyuncularından Ceren Kestirengöz katıldı. Yengil, kampa Bursa’da başladıklarını ve İstanbul’da çalışmaya devam ettiklerini anlattı. Daha sonrasında ilk maçlarını oynamak için Yunanistan’a gittiklerini kaydeden Yengil, “Yunanistan ile deplasmanda karşılaştık. Maçımızı 3-0 kazandık. Ama çok zorlandık. Çok kısa sürede hazırlandık. İkinci maçımızda kazanabileceğimiz bir maçtı ama olmadı, kaybettik.” diye konuştu.

Hedeflerinin grupta ilk dörde kalmak olduğunu kaydeden Yangil, “Esas hedefimiz final oynamak. Her maçtan sonra kendimizi yükseğe çıkartmak istiyoruz. İleri aşamalarda U23 Şampiyonasında olan arkadaşlarımızdan aramıza katılanlar olabilir.” dedi.

2015 CEV Bayanlar Avrupa Ligi A Grubunda yarın Macaristan ile karşılaşacaklarını hatırlatan antrenör Yengil, Macaristan takımı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yengil, “Macaristan takımını geçtiğimiz yıllardan da tanıyoruz. İyi bir takım, topu oyunda tutabilen bir takım. Yarınki maçımız zor bir maç olacak ama biz de iyi bir takımız. Her geçen gün daha da iyiye gidiyoruz. Yarın ki maçımızı zorda mutlaka kazanmak istiyoruz. Macaristan’la yapacağımız iki maçtan beş puan alırsak gruptaki yerimiz daha garanti olur. İki maçtan 6 puanda alabiliriz, ama kolay maçlar değil. Maçlarımız zor ama güzel olacak, izleyenler maçtan zevk alacaklar.” şeklinde konuştu.

Milli takım oyuncularından Ceren Kestirengöz ise şöyle konutu: “İnşallah iki tane güzel maç oynayıp iki galibiyet almak istiyoruz. Buradan alacağımız iki galibiyetle grupta iyi bir yerde olacağız. Sonraki maçları da kazanıp yükselmek istiyoruz.”

2015 CEV BAYANLAR AVRUPA LİGİ A GRUBU FİKSTÜRÜ

İki maç sonunda üç puanla üçüncü sırada yer alan Türkiye Avrupa Ligi Bayan Milli Takımı’nın kalan fikstür programı ise şöyle:

2. hafta maçları
7 Ağustos (Cuma) 2015 Türkiye-Macaristan (Ankara) Saat: 18.00
8 Ağustos (Cumartesi) 2015 Türkiye-Macaristan (Ankara) Saat: 18.00

3. hafta maçları

14 Ağustos (Cuma) 2015 İsrail-Türkiye (Raanana) Saat: 17.00
15 Ağustos (Cumartesi) 2015 İsrail-Türkiye (Raanana) Saat: 19.30

4. hafta maçları

22 Ağustos (Cumartesi) 2015 Türkiye-Polonya (İzmir) Saat: 19.00
23 Ağustos (Pazar) 2015 Türkiye- Polonya (İzmir) Saat: 19.00

5. hafta maçları

29 Ağustos (Cumartesi) 2015 Türkiye-Gürcistan (İzmir) Saat: 19.00
30 Ağustos (Pazar) 2015 Türkiye-Gürcistan (İzmir) Saat: 19.00